Otto dameskleding > Dress to impress

Het wordt vroeger donker, de winterjassen zijn weer uit de kast getrokken en de openhaard gaat weer aan. Kortom, het is winter! Bij de winter hoort niet alleen kou, maar ook een hoop leuke feestelijke aangelegenheden, zoals gala’s, borrels, brunches, kerstdiners en hét oudejaarsfeest.

Je wilt er hier natuurlijk op je best uitzien, wat zo makkelijk nog niet is. Een leuk jurkje met hakken helpt je op weg, maar het is ook erg belangrijk dat dit jurkje de juiste pasvorm heeft. Ben je benieuwd welk jurkje het beste bij jouw figuur past? Lees dan snel verder, want OTTO heeft voor elk figuur de beste jurk uitgezocht!

1. Appeltjes figuur

Jouw figuur

Wanneer je een appeltjes figuur hebt, heb je slanke benen en kleine schouders. Je romp is juist wat ronder van vorm. Je hebt vaak een grote buste en een wat bredere borstkas.

Jouw jurk

Op die mooie slanke benen van jou kun je het best de aandacht leggen. Draag daarom een kort jurkje of een jurk met split. Korte cocktailjurken passen bijvoorbeeld erg goed bij jou. Je kunt er ook voor kiezen juist de aandacht te trekken naar je buste, door een empires waist te dragen. Dan is je buikje ook gelijk verborgen!

Doe dit niet!

Draag geen jurk die strak om je buik heen valt. Dit benadrukt je buikje, terwijl je dit gedeelte van je lichaam juist beter kunt verdoezelen.
Omdat je grote borsten hebt, kun je beter ook geen hooggesloten jurk dragen. Je bovenlichaam lijkt dan groter, terwijl we nu juist net het tegenovergestelde willen bereiken.
 
2.
Peervormig figuur

Jouw figuur

Wanneer je heupen breder zijn dan je schouders, heb je een peervormig figuur. Je hebt dan vaak een mooie smalle taille en wat kleinere borsten. Op dit gedeelte van je lichaam kun je ook het beste de nadruk leggen. Je zou dit kunnen doen door een bovenkant te dragen met veel borduursels of glinsterende steentjes. Ook kun je ervoor kunnen kiezen om pofmouwtjes te dragen. Zo raakt je figuur weer in balans.

Jouw jurk

Een jurk die soepel over je heupen, bovenbenen en billen heel valt, staat jou goed. De jurken die jouw wat bredere delen perfect verhullen, zijn jurken met een empire-lijn, jurken met een A-lijn of baljurken.

Een opvallende bovenkant staat jou, zoals eerder gezegd, goed. Draag je toch liever een jurk die iets minder opvalt? Bijvoorbeeld een strapless jurk? Dan zou je deze ook kunnen combineren met een stola of een opvallende ketting. Zo houd je je figuur toch in balans.

Doe dit niet!

Omdat je je heupen wilt camoufleren, kun je beter niet voor een strakke, rechte jurk kiezen. Een jurk met een plooirok zorgt er zelfs voor dat je heupen nog breder lijken en ook een halternek kun je om deze zelfde reden het best vermijden.

3. Omgekeerde driehoek figuur

Jouw figuur

Wanneer je smalle heupen maar brede schouders hebt, dan heb je een zogenoemd ‘omgekeerde driehoek’ figuur. Je kunt het best proberen je lichaam weer in evenwicht te krijgen door niet te veel nadruk te leggen op je schouders. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor een wijd uitlopend model jurk te kiezen.

Jouw jurk

Een jurk met niet al te strak zittende mouwtjes past het best bij jouw figuur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jurk met loszittende vlindermouwtjes.
Een baljurk past ook goed bij jou, net zoals een A-lijn jurk.

Doe dit niet!

Wanneer je schouders erg breed zijn, dan kun je de strapless jurkjes beter in je kast laten hangen (of nog beter: helemaal niet in je kast hebben). Strapless jurkjes laten je schouders namelijk nog breder lijken. Pofmouwen en strakke mouwen hebben ditzelfde effect.
 
4.
Zandloper  figuur

Jouw figuur

Wanneer je een zandloper figuur hebt, heb je ronde heupen, een smalle taille en borsten in verhouding. Waarschijnlijk zul je je eigen heupen en borsten te groot vinden, maar jij hebt echt het ideale figuur! Alle soorten feestjurken staan jou namelijk geweldig!

Jouw jurk

Wat jou perfect staat, is een jurk met draperieën en ruches. Wanneer je wat kleiner bent, kun je het best een jurk met bijvoorbeeld een boothals of spaghettibandjes aan.
De rok van de jurk kan het best een A-lijn hebben, die niet te groot is en daarnaast niet te ver uitloopt.
Wanneer je wat voller bent, dan staat een jurk met een strapless neklijn en A-lijn rok jou erg goed. Wat extra ondersteuning voor je borsten is wel vaak nodig. Houd je niet van strapless? Dan kun je ervoor kiezen een jurk te dragen met een diep uitgesneden V-hals. Deze zorgt ervoor dat je borsten wat kleiner lijken. Ook staat een V-hals vanaf de schouders jou erg goed.

Doe dit niet!

Jij hoeft eigenlijk niks te laten, want bijna elke jurk staat jou goed. Maar wanneer je de keus hebt, dan kun je beter niet kiezen voor een lange, strakke, rechte jurk. Tenzij je ook nog eens lang en slank bent…!

5. Rechthoekig  figuur

Jouw figuur

Zijn je schouders even breed als je heupen? Dan heb je een rechthoekig figuur. Je hebt niet echt een duidelijke taille, maar met een juiste jurk kun je deze natuurlijk wel zelf creëren! Accentueer je taille door bijvoorbeeld te kiezen voor een jurk met een band in je taille of een jurk met een vetersluiting.

Jouw jurk

Avondjurken met een empire-lijn passen erg goed bij jouw figuur. Een baljurk met een flinke petticoat geeft je mooie vrouwelijke rondingen.

Doe dit niet!

Wijde, rechte jurken kun je beter laten hangen. Dit type jurk benadrukt jouw rechte vorm namelijk alleen maar. Ditzelfde geldt voor een jurk met een print van verticale strepen. Je wilt je rechthoekige figuur breken, wat je bijvoorbeeld kunt bereiken door een band in je taille te dragen.

Klein en tenger
Het vinden van een perfect passende jurk gaat je vaak wat slechter af wanneer je klein bent. Let er op dat je in ieder geval geen jurk koopt die zo groot is dat je er bijna in verdwijnt. Jurken met een kleine A-lijn, die niet te ver uitloopt, staan jou goed. Hetzelfde geldt voor afhangende schouders, spaghettibandjes en een boothals.
Het kan mooi zijn om op enkele plekken wat extra vulling in het lijfje van je jurk te stoppen. Zo komt je figuur beter tot zijn recht. In strakke, rechte jurken gebeurt dit niet. Wil je toch graag wat straks aan? Kies dan voor de zeemeerminnenstijl. Dit is een type jurk die strak om je heupen zit en heel langzaam naar beneden uitloopt. Probeer frutseltjes en andere details aan je jurk te vermijden. Dit zorgt er al snel voor dat je er ‘schattig’ uitziet. Ook pofmouwtjes hebben ditzelfde effect. Probeer jezelf langer te laten lijken door een jasje over je jurkje te dragen. En vergeet natuurlijk ook niet om je hoge hakken uit de kast te trekken!

Kleine borsten
Wil je je borsten groter laten lijken? Draag dan een jurk met een hoge tailleband, net onder je borsten. Ook ruches en andere details ter hoogte van je borsten geven ditzelfde effect.

Grote borsten
Wanneer je grote borsten hebt, dan staat een jurk met V-hals jou goed. Je kunt er ook voor kiezen om een jurk met een vierkante halslijn te dragen. Zo haal je het accent weg van je borsten. Het tegenovergestelde effect bereik je door ruches of andere versieringen ter hoogte van je borsten te hebben. Probeer dit dus te vermijden.
Ga voor een basic jurk en kies een stof die niet te nauw aansluit, maar juist soepel over je lichaam heen valt en je andere lichaamsvormen ook goed laat uitkomen. Met OTTO mode ervaar je veel plezier.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.