Een mamafiets is maar voor even, dus geef er dus niet te veel aan uit.

De moederfiets, een uitvinding op fietsgebied voor moeders, is een fenomeen dat niet voor iedereen bekend is. Deze mamafiets is een erg handige must-have, maar geef er niet teveel aan uit..

mamafiets moederfiets tips

De moederfiets, ofwel mamafiets, biedt extra comfort en vereenvoudigt het fietsen. Het stuur is ruim en heeft een extra lage instap. Ideaal voor zwangere vrouwen of wanneer je verschillende kinderzitjes op de fiets nodig hebt. Nog een paar zware boodschappentassen aan het stuur en je kunt gaan. Maar een mamafiets is vaak maar voor even, geef er dus niet te veel aan uit.

Gelukkig hoeft een goede mamafiets helemaal niet duur te zijn. Als je denkt aan het kopen van een fiets denken mensen al snel aan het uitgeven van een flink bedrag; ‘een hele goede, nieuwe fiets kost toch al snel richting de €1000’. Maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Zelfs een goede en betrouwbare moederfiets heb je al snel voor een paar honderd euro. En heb je hem niet meer nodig, dan kun je hem misschien nog wel doorverkopen aan een vriendin of je zwangere nichtje.

De voordelen van de moederfiets

De moederfiets brengt vele voordelen met zich mee. Hierbij enkele voor je opgesomd:

  • Extra lage instap. De mamafiets heeft een lage instap waardoor je geen bokkensprongen hoeft te maken om op de fiets te komen. Zeker ideaal voor zwangere vrouwen.
  • Extra stevig standaard. De moederfiets heeft een tweepoot standaard. Deze zorgt voor extra stevigheid en is erg handig om de kinderen in de zitjes te helpen.
  • Een mamafiets heeft een stuurslot. Dit kun je vastzetten wanneer je de fiets parkeert. Als je een kind voorop in een kinderzitje hebt zorgt het ervoor dat het stuur niet van links naar rechts zwaait en je veilig je kind uit het zitje kunt helpen.
  • Lange bagagedrager. Vele mamafietsen hebben een langere bagagedrager. Dit maakt het monteren van een kinderzitje een stuk eenvoudiger. Daarnaast is er ook nog ruimte voor een flinke fietstas met alle boodschappen.
  • Grote afstand tussen stuur en zadel. Bij een mamafiets is de afstand tussen het stuur en het zadel groter dan bij een normale fiets. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor moeder en kind wanneer er een kinderzitje voorop de fiets hangt. Ook weer ideaal trouwens voor zwangere vrouwen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.