Hoe gebruik je een dildo? Dildo gids voor beginners

We leggen uit hoe je de dildo, klassiek slaapkamerspeelgoed, correct gebruikt. Een gids voor beginners!

gids hoe dildo gebruiken

Voor de meeste vrouwen zal de dildo geen onbekend iets zijn. Of je deze sextoy nu wel of niet in bezit hebt, je hebt er ongewtijfeld ooit van gehoord. Mocht je interesse hebben in een dildo en wil je er meer over leren, dan moet je even meelezen.

Wat is een dildo?

De dildo is één van de bekendste seksspeeltjes en gebruik je als genotsmiddel, ter voorbereiding op penetratie door de man of tijdens samenspel. Je hebt de normale dildo, maar ook varianten als de buttplug, strap-on en dubbele dildo. Ze hebben over het algemeen altijd de vorm van een penis.

Hoe gebruik je een dildo?

Dit antwoord lijkt voor zich te spreken, maar toch zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Je kunt de toy om te beginnen gebruiken bij het masturberen, om de vagina en anus te stimuleren. Dit kan door aanraking en uiteindelijk door penetratie. Daarbij kun je de dildo ook heel goed gebruiken bij geslachtsgemeenschap. Dat wil zeggen, stel je partner, een man in dit geval, is reeds klaargekomen en jij wil eigenlijk nog wel penetratie. De dildo biedt dan soelaas.

Ga wel voorzichtig te werk met een dildo. De grootte is hierbij mede bepalend, maar begin bij voorkeur met de vingers. Zo bepaal je tevens makkelijker de richting om de sextoy in te brengen. Is de dildo gebogen? Richt richting de navel.

Glijmiddel is je vriend

Ook belangrijk is dat je vochtig genoeg bent. Het moet glibberig zijn, zodat je geen scheurtjes krijgt door droogt. Glijmiddel is wat dat betreft je tweede grote vriend.

Een zacht aanvoelend exemplaar is trouwen raadzaam, want een hardere variant dildo kan pijnlijk zijn. Doe het inbrengen altijd kalm en geleidelijk. Gaandeweg kun je het tempo opvoeren. Oh, en wissel je ‘m uit met je partner, maak dan altijd tussendoor schoon. Hetzelfde geldt voor het wisselen van de dildo van anus naar vagina.

Qua materialen kun je overigens gaan voor de volgende opties:

  • dildo van rubber of pvc (met weekmakers): goedkoper, poreus en lastig schoon te maken.
  • dildo van elastomeren: flexibel, minder poreus.
  • dildo van siliconen: prijziger, stevigere structuur, gemakkelijker schoon te maken, niet te gebruiken met glijmiddel op siliconenbasis.
  • dildo van glas of metaal: prijzig, behoorlijk hard, eenvoudig schoon te maken, vaker gebruikt door gevorderden.

Naast de gewone kleinere, gemiddelde en grote dildo, zijn er tevens de buttplug, strap-on, ook wel voorbinddildo genoemd, en dubbele dildo’s.

Buttplug

De buttplug is ontwikkeld voor anale penetratie, waarbij een dunner en eivormig design aan de orde is. Dit ten behoeve van een comfortabele fit. De sensatie van anale pressie wordt als prettig ervaren, maar gebruik ook hier voldoende glijmiddel. Je kunt deze toy inhouden tijdens orale en vaginale seks, of ter voorbereiding op anale penetratie door de man.

Strap-on

De strap-on is een dildo die wordt voorgebonden om je partner te penetreren. Dit is dus ook uitstekend geschikt voor slaapkameractie door vrouwen. Ook deze komen in talloze vormen en maten, waarbij over het algemeen de doggy-positie het populairst is.

Dubbele dildo

Tot slot is er de dubbele dildo. Het zwaard snijdt in dit geval aan twee kanten, want hij kan door of twee partners gelijktijdig worden gebruik, of door enkel door jezelf. Draait het alleen om jou, dan kan deze dubbele variant worden ingezet om tegelijkvaginale als anale penetratie te bewerkstelligen.

Dildo kopen

In principe zijn een dildo gemaakt van elastomeren, TPR of siliconen goede opties. De zogenaamde jelly dildo’s mag je vermijden, want deze bevatten ftalaten of weekmakers, en zijn kunnen de gezondheid schaden. Toch een dergelijke dildo gekocht? Gebruik er een condoom over.

Bij de buttplug is het belangrijk om een exemplaar te kopen met een handvaatje. Dit zodat je niet de dildo verliest bij penetratie.

Je hebt ze verder in alle soorten, maten en prijzen, dus ga rusitg op onderzoek uit!

Look ook:

Bestaat viagra voor vrouwen wel?


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.