Heropening Pathé Rotterdam & Voorpremière Thor Ragnarok IMAX 3D!

pathe-schouwburgplein-imax-thor-3
Vorige week waren wij aanwezig bij de feestelijke heropening van Pathé Rotterdam op het Schouwburgplein en ging Marvel’s Thor: Ragnarok IMAX 3D speciaal voor ons in première! Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

 

Afgelopen vrijdag was het zover! Pathé, IMAX en The Walt Disney Company nodigden ons uit voor de heropening van de verbouwde en vernieuwde IMAX-zaal in Pathé Rotterdam op het Schouwburgplein. Bij deze feestelijke heropening ging Marvel’s Thor: Ragnarok IMAX 3D in première, een week voor de landelijke release.

Pathé Rotterdam op het Schouwburgplein  beschikt over een zaal volgens de nieuwste IMAX-standaard en state-of-the-artcomfort, beeld en IMAX Immersive Sound. Door deze extra’s beleef je de film nog intenser dan ‘normaal’ en heb je 26 procent meer beeld!

pathe-schouwburgplein-imax-thor-4-600x398
pathe-schouwburgplein-imax-thor-5-600x395

pathe-schouwburgplein-imax-thor-6-600x398

IMAX Immersive Sound
Het nieuwe, eersteklas IMAX-doek in de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein is overigens maar liefst 18,14 bij 9 meter groot. De nieuwe, zwarte Jantje de Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte. Je zit heel ruim en comfortabel en kan zelfs in lig-stand genieten van de film!

Het plafond, de wandpanelen en de zwarte wand-bespanning zijn geheel vernieuwd voor optimale akoestiek. Daarnaast beschikt de zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een compleet vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond.

Misschien wel de allerbelangrijkste vernieuwing is dat de zaal nu is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal en krachtigere speakers dan de vorige set up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een volledig driedimensionale geluidsomgeving. Het is een 12.1 geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen. Een regisseur kan hierdoor een mix maken van topkwaliteit die in alle IMAX-zalen hetzelfde klinkt.

Het was een geweldige ervaring om de film Thor: Ragnarok in de IMAX-zaal te beleven! In het begin was het even wennen aan het beeld, maar daar wen je snel genoeg aan! Het geluid was meedogenloos! Het voldeed absoluut aan alle verwachtingen en we hebben genoten van de film!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.