Als vrijwilliger aan de slag tijdens NLDOET via het Oranjefonds!

NLDOETVorige week vrijdag deed ik mee met NLDOET. De grootste, nationale, jaarlijkse vrijwilligersdag georganiseerd vanuit het Oranjefonds. Dit is één keer per jaar, twee dagen lang. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees er dan nu meer over!

De gedachten achter dit project is dat bedrijven/instellingen zich kunnen opgeven en aangeven voor welke klus zij vrijwilligers nodig hebben/kunnen gebruiken. Dit kan echt van alles zijn, van een middag pannenkoeken bakken tot aan klussen in de tuin bij een ouderencentrum.

De Vrijwilligersdag

Er wordt nog wel eens vergeten hoe belangrijk vrijwilligers kunnen zijn voor een bepaalde doelgroep. Dat was voor mij ooit de reden toen ik besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen naast mijn huidige baan en drukke sociale leven.

Tijdens NLDOET heb ik me me opgegeven voor de vrijdag om bij het St. Elisabeth verzorgingshuis, om van 8:30 uur tot 15:00 uur te helpen met de binnentuin om te toveren tot een belevingstuin. De bewoners van dit verzorgingshuis komen weinig buiten omdat dit veel geregel en een tekort aan vrijwilligers met zich meebrengt.

Ze hebben een geweldige (deels)overdekte tuin waar iets heel moois van gemaakt kan worden en waar ze straks met mooi weer, heerlijk kunnen vertoeven.

We hebben met een groep van 10 vrijwilligers de tuin mos-en blader vrij kunnen maken en van top tot teen aangekleed met diverse gekleurde bloemen, leuke tuinbakken en een werkbank met een gieter zodat de bewoners de bloemen kunnen verzorgen met mooi weer. Groene vingers heb ik helemaal niet, maar het was ontzettend leuk om eens te doen!

NLDOET 1

NLDOET 3

NLDOET 4

Na afloop kregen alle vrijwilligers een doos chocolade en een envelop met kortingsbonnen voor een aantal winkels als bedankje. Het geeft zoveel voldoening en je maakt mensen daarnaast ontzettend blij! Via deze weg hoop ik dat mensen er iets meer bij stil staan en zich wellicht volgend jaar ook aanmelden via NLDOET.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.