REIZEN: De mooiste stranden van Gran Canaria op een rij

De mooiste stranden van Gran Canaria op een rij. Deze mag je niet missen op je komende vakantie naar het Spaanse eiland!

Mooiste stranden van Gran Canaria

Gran Canaria behoort zonder twijfel tot de meest diverse van de Canarische Eilanden. Van de kleine afgelegen dorpjes tot de rotsgebergten in het hart van het eiland. En van de indrukwekkende zandduinen van Las Palomas tot de beroemde zandstranden. Welke van deze schitterende stranden moet je eigenlijk sowieso bezoeken op jouw vakantie naar Gran Canaria? Wij zetten de mooiste stranden van Gran Canaria op een rij.

Het Spaanse Gran Canaria is één van de meest bekende Canarische Eilanden. Met onder meer een heerlijk klimaat, een uitgedoofde vulkaan in het hart, prachtige kustlijn en een heerlijke keuken is het eiland bij uitstek de plek voor een fijne vakantie.

Een echte trekpleister zijn echter de fraaie zandstranden. Wist je dat je langs de kust zelfs vrij eenvoudig dolfijnen en grienden kunt spotten? En met wat geluk zelfs een zeeschildpad!

Om het jullie makkelijk te maken hebben we een aantal van de mooiste stranden in willekeurige volgorde opgesomd. Natuurlijk niet alles, want er zijn natuurlijk ook verborgen baaitjes en strandjes die je zelf kunt ontdekken. Waar je begint met dit avontuur kun je lekker zelf bepalen!

Mooiste stranden van Gran CanariaMooiste stranden van Gran Canaria

Playa del Ingles
Het populairste strand van het eiland is Playa del Ingles. Deze mooie plek strekt zich uit achter enorme zandduinen tot aan Maspalomas. Het zand is geel/zwart met een wat grove structuur. En geen zorgan, met een totale lengte van 7 kilometer is er op de drukste dagen voor iedereen een rustig plekje beschikbaar.

San Agustin
Het strand van San Agustin is met ongeveer 700 meter lang iets korter dan Playa del Ingles en bestaat uit donker zand. Voor hen die ervan houden, je vindt hier een flinke golfslag. Ondanks zijn kortere lengte is het er nooit echt (te) druk, aangezien de meeste mensen regelmatiger het strand van Playa del Ingles bezoeken.

Las Palmas
Playa de Las Canteras is het strand bij Las Palmas, hoofstad van Gran Canaria. Vooral onder de bewoners is dit kilometerslange strand erg populair en zij zien het dan ook als één van de mooiste stranden van Gran Canaria. Vooral in het weekend kan het er behoorlijk druk zijn en het is goed geschikt voor kinderen, vanwege het ontbreken van hoge golven.

Maspalomas
Nog drukker dan het Playa del Ingles strand is met enige regelmaat het fraaie Maspalomas beach. Te druk? Loop een stukje richting Playa del Ingles loopt en het wordt al snel iets rustiger. Het zand is van dezelfde structuur, al spoelt er op sommige stukjes wel eens wat zwart zand aan, afhankelijk van de windrichting.

Dunas de Maspalomas
Op zoek naar pure rust? In het beschermd natuurgebied Dunas de Maspalomas, wat ruim 400 hectare groot is, vindt iedereen een rustig plekje. Zeker als het wat waait lig je heerlijk in de dekking achter de struiken. Qua zand kun je het vergelijken met Playa del Ingles en Maspalomas.

Mooiste stranden van Gran Canaria

Arguineguin
Interessant is Arguineguin. Hier is het toerisme nog niet zo ontwikkeld als in andere kustplaatsen en dat merk je op het strand. Het strand is met zijn lengte van ongeveer 300 meter niet al te groot, maar toch is er vrijwel altijd voldoende ruimte in het fijne, gele zand. Overigens ligt er nog een strand naast met wat donkerder zand waar minder gebruik van wordt gemaakt.

Playa de los Amadores
Het strand Playa de Los Amadores wordt pas een aantal jaren gebruikt voor het toerisme en heeft in korte tijd een goede naam opgebouwd. Het is een erg mooie strandbestemming van ongeveer 800 meter en veel mensen die in Puerto Rico verblijven zoeken hier hun rust. Het zand bestaat uit heel fijne witte steentjes, wat zorgt voor een mooie kleur. een wit strand!

Puerto de Mogan
Het strand van Puerto de Mogan is een fijn strand als je kids hebt of rust zoekt. Het is vrijwel nooit te druk en er hangt een gezellige sfeer. Weinig golven en een geel/bruin kleurtje voor het zand.

Mooie stranden om te zien, minder ruimte en comfort

Meloneras
Het strand van Meloneras is sinds de komst van zoveel nieuwe accommodaties eigenlijk geen aanrader meer. Het strand bestaat uit een 600 meter lange strook (bruin/zwart) zand langs de waterlijn, welke overgaat in keien. Als je het water ingaat, dan is het raadzaam om iets van schoenen aan te trekken.

Puerto Rico
Het strand van Puerto Rico is ongeveer 600 meter lang en zodoende eigenlijk te klein geworden voor alle gasten die er logeren. Tijdens het hoogseizoen lig je op de mooie bijna op elkaar. Het zand is wel mooi geel en heeft een fijne structuur.

Playa del Cura / Tauro
De stranden van Playa del Cura en Tauro vallen tegen als je ze vergelijkt met die van de andere kustplaatsen. Het strandje van Tauro is bijvoorbeeld slechts 150 meter lang donker zand, terwijl Playa del Cura zo’n 800 meter lang meet en bestaat uit hetzelfde zand in combinatie met keien.

Kies een mooi strand uit, smeer je in met goede huidproducten en vier een fijn vakantie op Gran Canaria!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.