3 tips voor een heerlijke nachtrust en wat extra energie!

Ginger vrouwenstyleVoel je je tijdens de winterperiode vermoeider dan in het voorjaar? Zo gek is dat niet, we missen toch wat zonuren gedurende deze tijd van het jaar. Wij hebben wat tips om heerlijk te slapen en wat extra energie op te doen!

Met de koude winterdagen wil het nog wel eens voorkomen dat we er s’ochtends niet uit kunnen komen zodra de wekker gaat. Je ligt dan heerlijk warm in bed en alles daarbuiten is koud. Vaak voel je je na een warme douche weer wat beter, maar er zijn nog een aantal tips die zeker kunnen helpen bij die extra energieboost die we nodig hebben.

Extra Vitamine D

Ja, helaas missen we Vitamine D tijdens de winter. Een extra voedingssupplement kan zeker geen kwaad. Neem naast je dagelijkse portie groente en fruit nog extra vitamine om het aan te vullen. Zolang de zon niet schijnt moeten we dat stofje ergens anders uithalen! Tegenwoordig heb je bij een natuurwinkel zoals Holland & Barrett genoeg keuzes wat betreft vitamines en mineralen, kom je er online niet helemaal uit dan zou ik me even laten adviseren in de winkel.

Gember of Kamille

Drink ’s avonds lekker een kop thee met verse gember en sinaasappel. Buiten het feit dat gember je lichaam reinigt zitten er ook veel anti-oxidanten in en de combinatie met de vitamientjes uit de sinaasappel is heerlijk! 

Kamille thee maakt je lekker rustig voor het slapen gaan. Mocht je echt een ontspannende avond willen dan zou ik lekker voor kamillethee gaan.

blue light vrouwenstyle

Vermijd blauw licht in bed
Last but not least, het is helaas waar. We hebben er allemaal een handje van tegenwoordig, maar het is superslecht voor ons. Het blauwe licht op ons telefoon onderdrukt melatonine, een stofje die ons slaperig maakt en helpt om ons biologische ritme te beheren. Wil je toch graag je telefoon gebruiken in bed? Zet je telefoon dan op ’Night Shift’, een stand waarbij je scherm zich aanpast van kleur.

Het gebruik van teveel blauw licht kan ook voor klachten zorgen zoals:

* Hoofdpijn
* Nekpijn
* Droge ogen/Jeukende ogen
* Oogvermoeidheid
* Moeite met focussen
* Gevoelig voor licht

 

Heb jij nog een goede tip voor waardoor je beter slaapt en waardoor je meer energie krijgt? Laat het ons dan weten in een berichtje hieronder!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.