3 tips om je doelen sneller (en gemotiveerder) te behalen!

mood board vrouwenstyle
Je weet heel goed wat je wilt, maar het gaat niet snel genoeg of je weet nog niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Geen zorgen want overzicht is het sleutelwoord. Wij hebben 3 tips om je doelen sneller te behalen.

Positieve mindset

Alles begint bij een positieve mindset. Je idee of doel kan nog zo geweldig zijn, maar als jij er negatief ingaat met zinnen als ‘dat lukt mij vast niet’ dan zal het een strijd worden om je doel/idee snel te behalen. Wat je denkt, dat trek je aan. Dus wie positief denkt, trekt positieve dingen aan in het leven.

Mood Board

Maak een mood board. Dit is ten eerste ontzettend leuk om te doen, maar ook heel leerzaam. Maak je mood board stap voor stap.

Dit doe je als volgt:

* Schrijf je idee/doel helemaal uit op papier.
* Pak tijdschriften en kranten erbij waar plaatjes in staan die jouw idee/doel uitbeelden.
* Knip de plaatjes uit en plak ze in een volgorde zoals jij van start wilt gaan.
* Door een stappenplan te maken van hoe jij je doel/idee wilt uitwerken en het pad dat je wilt gaan bewandelen maak je duidelijk voor jezelf hoe het eruit moet gaan zien.

Vergeet niet dat als je soms een stap overslaat of ergens moeite mee hebt dat dit niet het einde is van je idee/doel. Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar dit is puur bedoelt als geheugensteuntje voor jezelf als je het overzicht soms even kwijt bent.

Hang je mood board op een plek waar je er iedere dag mee te maken krijgt (bijvoorbeeld naast je spiegel). Iedere keer dat je een volgende stap behaald hebt word je er weer aan herinnerd hoe je volgende stap eruit moet gaan zien en wat je dus al bereikt hebt (het werkt dus alleen maar motiverend als je het goed aanpakt!).

Stel eisen aan jezelf

Zorg ervoor dat je discipline hebt om er dagelijks mee bezig te zijn. Al maak je kleine stapjes, je moet jezelf regelmatig evalueren om te kijken hoever je al bent gekomen met je doel/idee.  Op het moment dat je geen eisen stelt dan ben je vaak in het begin heel enthousiast en door de (sociale) drukte om ons heen vergeten we soms waar we ook alweer mee bezig waren.

Je mag best een beetje streng zijn voor jezelf, maar hou het wel leuk door jezelf regelmatig te belonen!

Heb jij nog goede tips hoe jij (snel) je doelen hebt bereikt? Deel ze met ons door hieronder je reactie achter te laten. Let’s get positive together.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.