Food: Deze snacks zijn supergezond voor je (en lekker)!

Food: Deze snacks zijn supergezond voor je (en lekker)!

snackfoodLekkere trek tussendoor, maar weet je soms van gekkigheid niet meer wat je dan moet kopen? Wij hebben een top 5 met heerlijke tussendoortjes die gezond zijn en daarnaast ook gewoon lekker!

We bereiken allemaal dat ‘4 uur cup a soup’ momentje tijdens een reguliere werkdag en dan zijn we op zoek naar een niet al te ongezond tussendoortje. We grijpen al snel even naar een koekje of een snoepje puur uit gemak, maar bijna alle onderstaande snacks bevatten ook nog eens vitamientjes.

Komkommer

Voornamelijk bestaat een komkommer alleen uit water en tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in het klein of groot. Heerlijk om tussendoor te eten en ze bevatten weinig calorieën!

Worteltjes

Ze hebben een lichte zoete smaak en daarnaast bevatten ze bètacaroteen. Bètacaroteen is een stof die je lichaam omzet in Vitamine A en je huid beschermt tegen UV-straling dus ook tegen bijvoorbeeld huidkanker. Verantwoord snacken!

Rode Paprika

Rode paprika zit vol Vitamine-C en is daarnaast ook veel lekkerder dan de andere kleuren paprika’s.

Kiwi’s

Ook de kiwi zit vol Vitamine-C en kun je helemaal eten (ja, ook de schil!). Sterker nog, de schil bevat superveel vitamientjes, maar zorg er wel voor dat je ze even goed wast voordat je start met eten.

Olijven

Ze hebben wel de meeste calorieën van al het bovenstaande, maar ze zijn erg gezond voor je. Ze bevatten veel gezonde vetten en daarnaast bijna geen koolhydraten. De vetten in olijven zijn goed voor je cholesterol en verkleinen de kans op aderverkalking.

Er zijn natuurlijk nog veel meer heerlijke snacks die gezond zijn, maar hier kunnen we in ieder geval alvast mee aan de slag!

Deze blogs kunnen je ook interesseren:

De top 10 kruidenrekken


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.