Food: Zo maak je snel & gemakkelijk, heerlijke courgettesoep met zalmsnippers!

Food: Zo maak je snel & gemakkelijk, heerlijke courgettesoep met zalmsnippers!

CourgettesoepEen snelle en gemakkelijke maaltijd maken na een lange werkdag? Of wil je gewoon een lekkere luchtige lunch? Vandaag geven wij jullie een heerlijk recept om binnen no-time een smakelijke courgettesoep te maken met zalmsnippers. 

Een recept uit onze eigen keuken, waar je niet veel tijd in hoeft te stoppen om er van te smullen. We gaan jullie vandaag stap voor stap meenemen in een mini kookles om een gezonde soep (buiten de slagroom om) op tafel te zetten.

Wat heb je nodig?

  • 5 courgettes
  • Kippenbouillon (poeder) van Maggi
  • Verse slagroom (ongeklopt) 125ml
  • 1,5 liter water
  • 1 wit uitje
  • Zalmsnippers
  • Stokbroodje (afbak)
  • Kruidenboter/zeezoutboter
  • Peper & zout
  • Blender

Stap 1:

We beginnen lekker makkelijk! Pak de witte ui en snij deze in hele kleine stukjes. Fruit deze lekker bruin in de pan. Snijd vervolgens de 5 courgettes in schijfjes en vervolgens in blokjes van 4.

Stap 2:

Als je alle courgettes klein hebt gesneden, mag alles in de blender en pureer je het fijn, totdat er geen grote stukken meer te zien zijn. Ondertussen kook je in de waterkoker 1,5 liter water.

Stap 3:

Doe de gepureerde courgettes samen met het gekookte water, bij de ui in de pan en pak de kippenbouillon erbij.

Stap 4:

We gaan nu de kippenbouillon (poeder) erbij doen en dit doe ik altijd op gevoel. Pak een theelepel en doe er ongeveer 5 volle schepjes bouillon bij en wat peper en zout.

Stap 5:

Doe nu de 125ml verse slagroom erbij in de pan en laat alles even op een laag vuurtje koken. Vergeet niet af en toe te roeren!

Bak vervolgens het stokbroodje af en proef af en toe even of de soep op smaak is. Schenk een kom courgettesoep in en maak het af door er zalmsnippers aan toe te voegen.

Eetsmakelijk! 🙂

Gerelateerd:

RECEPT: Thuis verse tomatensoep maken met tomatenpuree


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.