Een roadtrip met je partner moet je een keer hebben gedaan

Een roadtrip met je partner moet je een keer hebben gedaan. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

roadtrip partner tips

Met de zomer nog ver uit het zicht, hebben we momenteel alle tijd om na te denken over wat we rond die tijd met vakantie willen ondernemen. Wij hebben al een kleine ingeving gehad. De ultieme vakantie voor jou en je partner is namelijk misschien wel een mooie roadtrip!

Een roadtrip door bijvoorbeeld Europa kan utopisch zijn. Je geniet namelijk optimaal van enorm veel vrijheid en zit niet per sé gebonden aan strikte agenda’s. Alles is mogelijk! Natuurlijk dient er wel een en ander gepland te worden voor een geslaagde roadtrip, maar met de tips hieronder komt dit wel goed.

Plan tot het minimale

Natuurlijk dienen we rekening te houden met bijvoorbeeld werk, maar probeer het plannen echt te beperken tot het hoogst noodzakelijke. Het is namelijk die dichte agenda die zo bijdraagt aan het geluksgevoel. Stel hoogstens een schema op van plekken waar je wilt overnachten, locaties die je wilt zien of evenementen die je wilt bezoeken, en bepaal ook hoeveel kilometer je wilt rijden per dag. That’s it. De rest zie je wel en is avontuur.

En om het wij-gevoel optimaal te krijgen is het natuurlijk belangrijk om die kleine planning sámen in te richten. Doe dingen die jullie beide leuk vinden en gun de ander zo nu en dan ook een pleziertje. Los elkaar uiteraard t.z.t. ook af als het gaat om kilometers maken achter het stuur.

Bereid voor tot het maximale

Zorg ervoor dat jouw avontuur geen dramafilm wordt. Allerbelangrijkste op een roadtrip is natuurlijk een auto die in staat is om de reis te voltooien. Bij voorkeur zelfs bijvoorbeeld een camper of tweedehands stacaravan. Zorg ervoor dat de bolide in geschikte staat verkeert voordat je vertrekt en ben goed verzekerd. Met autopech staan in het buitenland is geen pretje en kan voor de nodige hoofdpijn zorgen.

Komt het onverhoopt toch tot pech, zorg dan dat je in ieder gevalt kunt terugvallen op een noodpakket. Denk aan een EHBO-set, gereedschap om snel zaken binnen en buiten de auto te repareren, een zaklamp en voldoende water. Oh, en ouderwetse routekaarten kunnen ook geen kwaad voor als de technologie je in de steek laat.

Lokaal is leuker

Of het nu om eten gaat of muziek, een roadtrip is de ideale manier om cultuur te snuiven. Ga bijvoorbeeld niet naar de grote fastfoodketens als je trek hebt, maar ontdek lokaal eten. Vraag aan de bevolking ter plekke of ze iets kunnen aanraden en bezoek traditionele restaurants en bars voor culinaire openbaringen. Smaakt het niet, dan heb je in ieder geval een mooi verhaal en een kun je snel iets anders proberen.

En over proberen gesproken. Laat de USB, CD of Bluetooth voor wat het is en draai gewoon muziek via de radio. Je ontdekt niet alleen – soms hilarische – muziek in lokale tong, maar komt er ook achter welke muziek populair is in het land waar jullie doorheen rijden. Op die manier krijgt jullie trip misschien wel een eigen soundtrack!

Offline is pas echt samen

Naast je partner op de bank zitten en tv kijken terwijl je allebei met je telefoon pielt. Het is een bekend gezicht en eigenlijk niet erg gezellig. Laat je smartphone – m.u.v. de Google Maps – zoveel mogelijk uit tijdens de roadtrip. Geniet van elkaars aanwezigheid en bespreek wat jullie onderweg zien. Sowieso zijn roadtrips perfect om samen goede gesprekken te voeren, mooie wandelingen te maken en een potje te kaarten onder het genot van een rood wijntje terwijl de zon ondergaat. En natuurlijk, wil je even wat tijd alleen, dan pak je lekker een boek of doe je even oordopjes is met muziek.

Het allerbelangrijkste, geniet van de vrijheid en doe wat goed voelt!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.