Zo kies je de bruidsschoenen voor jouw speciale dag

Welke bruidsschoenen moet je kiezen voor jouw speciale dag? Zo kies je de meest geschikte bruidsschoenen voor jouw bruiloft!

bruidsschoenen kopen tips

Als jouw speciale dag met grote letters in de agenda staat, dan is het tijd om voorbereidingen te treffen. Natuurlijk staat de trouwjurk met stipt op één, maar vergeet een heel belangrijk onderdeel niet; de bruidsschoenen.

Pijnlijke voeten terwijl iedereen naar je kijkt als je richting je toekomstige loopt. Een gedachte die natuurlijk als een nachtmerrie aanvoelt. Zorg er daarom voor dat je voor jouw bruiloft beschikt over de fijnste bruidsschoenen. Om ervoor te zorgen dat je niet onverhoopt een fout maakt in jouw keuze – design versus comfort – hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Lees je mee?

Tips: De juiste bruidsschoenen kopen

Goede pasvorm is essentieel

Op jouw speciale dag moet alles kloppen. Wat hier niet tussen past zijn schoenen die onprettig zitten. Op jouw trouwdag zul je de nodige meters maken, dus je moet het wel goed kunnen volhouden. Allereerst mogen je bruidsschoenen niet knellen. Door de warmte en fysieke inzet zullen je voeten sowieso iets zwellen, dus schat goed in hoeveel ruimte je nodig hebt. Wat dat betreft is het slim om bruidsschoenen niet aan het begin, maar aan het einde van een dag te passen. Als je het schoeisel vervolgens in huis hebt, loop ze dan een dag in zodat de pasvorm soepeler wordt en de zool iets minder glad. Kun je gewoon thuis voorzichtig doen terwijl je het huishouden doet.

Een matchende kleur kiezen

Neem de tijd om bruidsschoenen te kopen die qua kleur goed matchen met de kleur van de trouwjurk. Dit kan lastig zijn, dus begin op tijd. Kun je ze niet zo snel vinden, schakel dan de hulp in van een gespecialiseerde winkel.

De lengte van de trouwjurk is van belang

Hoe korter de trouwjurk, hoe meer jouw bruidsschoenen in het zicht vallen. Je kunt hierbij best avontuurlijk zijn en kiezen voor een setje in een opvallende kleur of met wat speciale details, zoals een steentje of lintje. Stem dit wel goed af met je jurk. Je wilt het niet te bont maken. Heb je overigens een lange trouwjurk, dan is het raadzaam om een open neus te vermijden. Dichte schoenen passen beter bij een langere bruidsjurk. Uiteraard heb je artistieke vrijheid om de jurk eventueel in te korten als je schoenen hebt waar je weg van bent, maar die iets meer ruimte nodig hebben.

Heb jij al een idee wat je aantrekt met jouw bruiloft?

Gerelateerde blogs:

De Sneakertrends van 2024: Een Jaar van Contrasten en Comfort


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.