7 lekkere cocktails met rum die het hele jaar door kunnen

Wij hebben een selectie recepten op een rij gezet voor de lekkerste cocktails met rum die je het hele jaar door kunt drinken.

recepten cocktails met rum

Laten we heel eerlijk zijn, of het nu bloedheet is of ijzingwekkend koud, de meeste cocktails die lekker zijn drinken we toch wel. Met de feestdagen in aantocht is het echter een heel goed idee om wat mooie recepten door te nemen, zodat je voldoende inspiratie hebt.

Cocktails met rum kun je zo divers maken als je zelf wilt.  Dat gezegd hebbende voegen we er graag aan toe dat onderstaande cocktails voor sommigen echt hate it or love it zijn, met een enkeling die eigenlijk iedereen wel lust. Kom je er tijdens een gezellig avondje achter dat iemand rum toch echt niet lust, dan dien je uiteraard een alternatief in huis te hebben. Kies safe voor een AIX wijn of vodka.

Kies in ieder geval avontuurlijk en ontdek misschien wel jouw nieuwe favoriete rumcocktailrecept!

7 recepten voor cocktails met rum

1. Cuba Libre

Beter bekend als de ‘baco’, al waarderen Cubanen deze benaming allesbehalve. Wat ons betreft hoef je ook helemaal niet voor Bacardi te gaan voor een Cuba Libre cocktail. Zorg voor een mooie rum en jouw favoriete cola. Voeg partjes limoen toe voor dat zuurtje. By far de makkelijkste van de rumcocktailrecepten.

  • Rum, cola, limoen en ijsklontjes

2. Mojito

Alhoewel de mojito bijna niemand onbekend zal zijn, benadrukken we graag dat deze cocktail vraagt om de juiste verhouding. Wat dit is? Dat ontdek je zelf het beste! Met de mojito heb je een zomerse cocktail die ook fraai oogt. Hij is fris dankzij de rum en het bruiswater, aangevuld met limoen, rietsuiker en natuurlijk munt. Perfect als verfrisser een warme dag, maar zeker ook voor de sfeer als het wat kouder is.

  • Rum, bruiswater, limoensap, suikersiroop, munt en ijsklontjes

3. Bloody Rummy

Deze variatie op de bloody mary is een must try. Gebruik rum voor een avontuurlijke smaak in slechts een paar stappen. De rum in kwestie schenken we over het ijs, waarna de tomatensap wordt toegevoegd. Vervolgens garneren we met limoen naar smaak of maken we het af met een mooi stuk bleekselderij.

  • Rum, tomatensap, limoen of bleekselderij, en ijsklontjes

4. Piña Colada

Wie smacht naar de zomer, kan altijd even wegdromen met een piña colada. Deze klassieker is natuurlijk al decennia lang het nationale drankje van het Caraïbische Puerto Rico en is dankzij de rum, kokosmelk en ananas een zoete, frisse en romige cocktail.

  • Rum, kokosmelk, ananassap, gecondenseerde melk en ijsklontjes

5. Daiquiri

De daiquiri is typisch zo’n cocktail die vraagt om jouw persoonlijke input. Omdat hij een balans zoekt tussen zoet en zuur, is jouw mening van belang. Ontdek of jij deze rumcocktail graag wat zoeter of juist iets zuurder drinkt, met behulp van de hoeveelheden suikersiroop en limoensap.

  • Witte rum, limoensap, suikersiroop, limoen en ijsklontjes

6. Rum Sour

Net als de rumcocktail hierboven, vereist ook een rumsour een smaakindicatie. Ontdek welke balans in zoet en zuur jou het meest bevalt en nip van de mooie schuimkraak op de cocktail, die te danken is aan het gebruikte eiwit. Mooi zacht en luchtig!

  • Rum, citroensap, suikersiroop, 1 eiwit, sinaasappel, angostura bitters en ijsklontjes

7. Rum Old Fashioned

De naam van deze cocktail met rum zou je weleens bekend in de oren kunnen klinken. Het is namelijk een variant op de whisky old fashioned. Deze cocktail is eigenlijk iets meer gericht op de man, dus verras de man(nen) in jouw leven eens met deze creatie. Je maakt ‘m met donkere rum en zoekt naar een mooie balans tussen zoet en bitter. Waarschijnlijk lust jij deze cocktail met rum ook wel!

  • Donkere rum, sinaasappel bitters, angostura bitters suikersiroop, sinaasappel  en ijsklontjes

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.