Met deze tips leg je de basis voor jouw kerstfeest

Wil je een groot kerstfeest geven? Met deze tips leg je de basis voor een geslaagd kerstfeest op een mooie locatie.

Of het nu met familie is of vrienden, kerstmis staat hoe dan ook in het teken van een mooie tijd samen. Mocht je nu niet alleen willen gourmetten of ontbijten bij de boom, maar ook echt een feestje willen neerzetten, dan is een spectaculair kerstfeest helemaal geen gek idee.

Om een mooi kerstfeest te organiseren, een echt evenement, is het van belang om een aantal praktische zaken op een rij te zetten. Wij hebben een checklist voor je, zodat je de basis van A tot Z kunt afvinken. Hoef je je tot slot alleen nog maar te bedenken of je een rode of gouden loper wilt uitrollen.

Genodigden

Zoals gezegd, kerst draait om een mooie tijd samen. Kies dus heel goed wie vallen onder dit samenzijn. Wie wil je erbij hebben? En kunnen zo ook allemaal?

Datum & Tijd

Niet iedereen zal bijvoorbeeld op eerste kerstdag kunnen door familieverplichtingen. Durf te inventariseren welke dag en welk tijdstip het handigst zijn. Hak echter wel tijdig een knoop door. Jouw feestje moet zo goed worden dat de genodigden hun best willen doen om erbij te zijn.

Locatie

Evenals datum en tijd is ook de locatie een onderdeel dat invloed heeft op de aanwezige genodigden. Kies een centraal gelegen locatie die goed bereikbaar is. Ga je voor een zaaltje of zelfs een club of kroeg, of heb je een grote woning waar je iedereen kwijt kunt. Weeg alle voordelen en nadelen goed tegen elkaar af, en blijf visualiseren hoe jouw speciale kerstfeest eruit dient komen te zien.

Budget

Bedenk goed welk budget je wilt aanhouden voor het organiseren van jouw kerstfeest. Je zult veel kosten hebben, dus het is helemaal niet erg om een bijdrage te verlangen van de genodigden. Als je jouw budget op papier hebt – ruim voor de aanvangsdatum en voordat eventuele afspraken zijn gemaakt – pols dan de genodigden of zij bereid zijn tot een bijdrage. Als je het goed doet, dan kun je er zelfs een centje aan overhouden.

Assortiment

Welke dranken en hapjes wil je aanbieden? Dit valt natuurlijk binnen het kopje ‘Budget’ hierboven, maar bepaalt wel mede of men bereid is om een bijdrage te leveren. Zorg ervoor dat je qua drank aanbiedt wat de genodigden willen. Kies je voor een locatie met eigen bar, maak dan goede afspraken over wat wordt geschonken en onderhandel altijd over een korting op de prijs hiervan.

Aankleding en materiaal

Geen geslaagd kerstfeest zonder kerstsfeer. Zorg ervoor dat jouw visuele concept goed in de praktijk tot uiting komt. Van kersttakken en vuurwerk tot verlichting en luidsprekers, alles dient op orde te zijn. Test vooraf altijd of alles werkt.

Programma

Wil je een bar en een dansvloer, en that’s it, dan is dat natuurlijk prima. Echter kan het leuk zijn om te zorgen voor een klein programma, met bijvoorbeeld een DJ of een kerstloting met mooie prijzen.

Dresscode

Foute kersttruien of black tie? Een thema kan zorgen voor extra samenhorigheid en gezelligheid.

Veiligheid

We zullen geen vervelende voorbeelden geven, maar wees er zeker van dat alles veilig is. Brandveiligheid is bijvoorbeeld een dingetje, met versieringen en verlichtingen die voor ontvlambare situaties kunnen zorgen. Heb de mogelijke risicopunten goed in beeld.

Als je bovenstaande punten afvinkt dan is het een kwestie van aankleden en ervoor zorgen dat jij en de gasten de kerstavond van hun leven hebben!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.