8x Waarom meer vrouwen motor moeten rijden

8x waarom meer vrouwen motor moeten rijden. Heb jij al overwogen om op de tweewieler te stappen?

8x waarom meer vrouwen motor moeten rijden

Met de zomer het voorjaar langzaam in aantocht verheugen een hoop mannen zich op het toeren met de motor. Natuurlijk zijn er de nodige vrouwen die dit gevoel delen, maar dit kunnen er een stuk meer zijn. Wij leggen je uit waarom!

De motor past om vele redenen volgens het gemiddelde beeld het beste bij de man. Het oogt voor menigeen natuurlijker. Dit is eigenlijk nergens op gebaseerd, behalve onderbuikgevoelens. Waarom zou een vrouw niet minstens zo kunnen genieten van de motor als de man? En dan hebben we het niet alleen over het geluid van de ronkende motor, maar ook over de andere voordelen.

Waarom motor rijden als vrouw?

1. Geluk

Volgens onderzoek door Harley-Davidson zijn vrouwen die motorrijden gelukkiger dan vrouwen die dit niet doen. Een behoorlijke conclusie, die misschien moeilijk is om zo voor kennisgeving aan te nemen. Wat aannemelijker is en tevens uit onderzoek blijkt, is dat bijna 75% van de ondervraagde vrouwen die motor rijdt het leven leuker is gaan vinden. Dat is toch een mooi staaltje bewijs dat motorrijden vele vrouwen gelukkig maakt!

2. Goedkoper dan de auto

Vergis je niet, een motor is gemiddeld genomen goedkoper dan een auto. En dan hebben we het niet alleen over het aanschaffen, maar zeker ook over de maandelijkse lasten. De lichtere motor kent bijvoorbeeld een lagere wegenbelasting dan een zware auto. En wat dacht je van het vermijden van parkeergeld op veel plekken?

3. En praktischer

We hebben allemaal weleens met de auto in de file gestaan. Zowel in de binnenstad als op de snelweg is dit tijdrovend en irritant! Met een motor glip je rustig tussen de opstoppingen door en ben je eerder thuis, op werk of bij je date. Daarnaast zul je tevens merken dat je een motor in drukke gebieden makkelijker kunt parkeren dan de auto. Enige nadeel van de motor, je hebt iets minder opbergruimte, als zijn er natuurlijk motoren met een grote opslagfaciliteit.

4. Beter op de weg

Het rijden van een motor wordt natuurlijk niet als de meeste veilige vorm van transport op de weg gezien. Maar vergis je niet, motorrijden maakt een betere bestuurder en een alertere verkeersdeelnemer van je. Je zult merken dat jouw verkeersinzicht beter wordt en dat je goed defensief gaat rijden. Als je ooit teruggaat naar de auto, of die er nog naast hebt, dan neem je deze eigenschappen mee.

5. Stoer

Hey, zeg nou zelf. Een vrouwelijke vrouw op een motor ziet er toch hartstikke gaaf uit. Zelfverzekerd, zelfstandig en sexy. Een mooie vrouw op de motor dwingt respect af!

6. Beter seksleven

Het eerder genoemde onderzoek benoemde tevens het feit dat motorrijdsters positieve ontwikkelingen doormaken in hun seksleven, sinds ze voor de motor kozen. Ze voelen zich prettiger en aantrekkelijker, en dit heeft, mede dankzij punt 5 hierboven, verstrekkende gevolgen.

7. Leer, leer en nog eens leer

Voor de liefhebbers van leer is de motor het ideale excuus om nog meer leer te dragen. Het leren motorpak kan enorm goed staan en is er in talloze kleuren en pasvormen te vinden. Gooi er een goede motorhelm, scherpe zonnebril en sexy boots bij, en je flitst tijdens het het toeren in het voorjaar meer dan de flitspaal.

8. Vrijheid, blijheid

Elke motorrijder zal een woord gebruiken voor zijn passie, namelijk ‘vrijheid’. Met een volle tank kun je overal heen en houdt niets je tegen. Het ultieme gevoel van leven.

Hoe klinkt een roadtrip op de motor door Europa met je partner?


1 Comment
 1. Ik ga in de toekomst,ik vermoed zo binnen 4 jaar,wand nu ben ik voor de auto rijbewijs bezig en als ik slaag en een tijdje rij dan ga ik daarna voor mijn motor rijbewijs leren,als ik daar ook voor slaag dan ga ik ook motor rijden.
  Stap voor stap meer durven en leuk vinden tegelijk
  En ben helemaal weg van motors en ook meer voertuigen.
  Ik rij ook brom scooter.
  Straks als ik auto rijbewijs en daarna voor mijn motor rijbewijs ga,dan kan ik later 3 voertuigen rijden.
  En ik heb ook nog een motorboot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.