De tuin als perfecte plek om te dineren tijdens de zwoele zomeravonden

Is jouw tuin al ingericht en opgezet als de perfecte plek om te dineren tijdens de zwoele zomeravonden?

dineren tuin zomer tips

Laten we eerlijk zijn, we hebben de afgelopen periode niet hoeven klagen over het weer. Het zonnetje regeert regelmatig en dat betekent meer dan ooit dat we graag buiten genieten. Dit is zeker ook het geval rond etenstijd, maar is jouw tuin eigenlijk al gereed voor die gezellige zomeravonddinertjes?

Het meest gezellige aan de zomer zijn misschien wel die lange, warme avonden met vrienden, vriendinnen en familie. Een gekoeld wijntje op tafel, de mannen achter de barbecue of verse, afgehaalde sushi. Heerlijk!

Of dit de komende weken of maanden mogelijk zal zijn zoals we gewend zijn is nog even afwachten, gezien de pandemie, maar we blijven positief. Bovendien kunnen we ook conform het anderhalve-meter-protocol gezellige avondjes inrichten die veilig zijn voor de gezondheid.

Resteert alleen nog de vraag: Is jouw tuin er klaar voor?

De tuin klaar voor de zomer

Om urenlang te kunnen kletsen, wijnen en eten met je dierbaren hoef je in principe niks bijzonders te hebben. Een paar stoelen en een goed gevulde koelkast op loopafstand voldoen. Toch is het meer dan de moeite waard om je tuin zo te fatsoeneren, dat die broeierige zomeravonden nog specialer worden.

Wij hebben hieronder een tweetal van onze favoriete stijlideeën voor het inrichten van de tuin. Welke stijl spreekt jou het meest aan?

Tekst gaat verder onder de afbeelding

dineren tuin zomer tips

Moderne tuin als basis om herinneringen te maken

Bij deze tuinstijl is alles vrij strak. Dit betekent mooie grote tuintegels, ruime plantenbakken voor het nodige groen, eventueel grint of kiezelstenen langs de zijkanten voor extra contrast en natuurlijk een eyecatchende zitplek, bijvoorbeeld ingevuld middels een high dining loungeset.

Deze tuin is niet direct voor hen die graag wekelijks in de grond zitten met hun handen om planten en wat al niet meer te verzorgen, maar biedt, afhankelijk van de hoeveelheid plantenbakken en de grootte ervan, voldoende werk voor hen met lichtgroene vingers. Bovendien kun je, als je een grote tuin hebt en hier toch behoefte aan hebt, een gedeelte ervan best iets groener inrichten dan het zitgedeelte.

Het voordeel van deze strakke tuin is dat er genoeg ruimte is voor gasten – denk bijvoorbeeld aan een partytent – en tevens kindvriendelijk is. Vanzelfsprekend kan ook de barbecue een prominente plek krijgen in dit geheel. Daarnaast biedt deze moderne tuin je ook veel ruimte voor creativiteit wat betreft aankleding. De stijl van het interieur binnen kun je ook gemakkelijker doortrekken naar buiten, met behulp van kaarsen, beelden, sfeerverlichting, kussens en meer.

Tot slot mag het niet ontbreken aan een strakke buitentafel, mocht je hier ruimte voor hebben. Een mooi opgemaakte eettafel tilt jouw zomeravonddinertjes naar een hoger niveau.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

dineren tuin zomer tips

dineren tuin zomer tips

De strandtuin als oase van rust

Of het je nu gaat om bakken in de zon, een frisse duik of bij zonsondergang dineren, er zijn weinig mensen die niet van het strand houden. Waarom dan niet je tuin zo inrichten dat het elke dag tropisch aanvoelt bij mooi weer?

Als jouw tuin fijne vibes van sereniteit, gezelligheid en misschien zelfs Ibiza uitstraalt, dan ben je sowieso goed bezig. De strandtuin moet doen denken aan een gezellige strandtent waar je urenlang kunt loungen, dineren en cocktails drinken.

Qua inrichting van deze tuinstijl zijn een aantal zaken nodig, waarbij we beginnen met de algehele uitstraling. Als basis is de kleur wit een goed idee, waarbij dit prima kan met hout en bamboe als basismaterialen voor het tuinmeubilair en dergelijken. Een houten loungeset met grote zitkussens en barbecue kan als zithoek dienen. Ter aankleding en contrast kun je vervolgens kiezen voor kleurrijke kussens, veel opvallende bloemen, een wandelpad bestaande uit kleine steentjes of zand, en natuurlijk een palmboom of twee, misschien drie

Informeer jezelf overigens goed wat betreft palmbomen, want niet elke boom is bestand tegen een strenge winter. De goedkope bomen komen vaak uit delen van Spanje die geen winters weer gewend zijn, terwijl enkele, duurdere palmboomsoorten uit bijvoorbeeld het noorden van Spanje sneeuw gewend zijn.

Ook elementair bij deze tuin is de sfeerverlichting, die romantisch dient te zijn. Kleine lampjes – denk aan kerstboomverlichting – zijn top, maar ook mooie vuurfakkels en een vuurkorf zijn geweldig voor de sfeer. Tevens is steigerhout typisch voor deze stijl, in de vorm van bijvoorbeeld oude wrakstukken die doen denken aan de vissersbootjes dobberend rondom de Franse zuidkust.

Ter afronding is een fraaie tafel om aan te zitten een fijne toevoeging, mits hier voldoende ruimte voor is. Dineren tussen de lampjes, fakkels en palmbomen is immers de ultieme vakantie-ervaring.

Ga jij voor een moderne tuin of neig je meer naar de strandtuin?

dineren tuin zomer tips


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.