Dit zijn de belangrijkste voordelen van een refurbished iPhone op een rij

Een refurbished iPhone kopen? Wij hebben de belangrijkste voordelen van een refurbished iPhone voor je opgesomd.

refurbished iPhone kopen

Inmiddels zijn refurbished smarthpones al behoorlijk geïntegreerd binnen onze consumentenmarkt. Desondanks is het nog steeds niet voor iedereen duidelijk wat nu exact de voordelen zijn. Een mooie voorbeeld is het kopen van een refurbished iPhone, dat toch écht voor een groot aantal van jullie enorm interessant zal zijn.

In tegenstelling tot regulier tweedehands, is het zo dat bij refurbished – wat letterlijk vertaald ‘gereviseerd’ betekent – de producten voor verkoop volledig worden opgeknapt. Dit is niet alleen aan de buitenkant, maar juist ook binnenin.

Het is overigens echt een vak apart, want gespecialiseerde bedrijven kopen gebruikte producten op, waarna ze grondig worden gecontroleerd, om vervolgens volledig worden opgeknapt voor verkoop. Dit geldt niet alleen voor smartphones, zoals de diverse iPhones, maar bijvoorbeeld ook voor laptops, pc-monitoren en tablets.

Populair: Refurbished iPhone

Als het gaat om refurbished smartphones, dan is de refurbished iPhone het meest populair. En dat is niet zonder reden, want er zitten de nodige voordelen aan. Of nu een oudere iPhone 8 of een nieuwere iPhone XR refurbished kopen op de planning staat, de voordelen zijn altijd hetzelfde en draaien om kwaliteit, milieubewustheid en mooie besparingen op kosten.

Voordelen refurbished iPhone kopen

Een refurbished iPhone is weliswaar een gebruikte smartphone, maar doorloopt voordat hij wordt verkocht een uitgebreid controleproces.

Zo goed als nieuw

Het toestel wordt over het algemeen op meer dan 50 punten gecontroleerd, waarbij niet langer functionerende onderdelen worden ingewisseld voor vervangers van goede kwaliteit. Of het nu gaat om de speakers, het beeldscherm of de batterij, werkt het onderdeel niet meer als nieuw, dan wordt het vervangen. Kwaliteit wordt dan ook gegarandeerd.

Besparen tot wel 60 %

Laten we eerlijk zijn, de prijs is voor de meesten onder ons zeer bepalend bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Nu staan iPhones niet bekend om hun aantrekkelijke prijskaartje, maar in geval van een refurbished toestel kun je al snel veel besparen. Dit verschil in prijs kan zelfs oplopen tot 60%. Het verschil tussen een een refurbished iPhone X en een nieuw exemplaar ook al snel € 200 zijn.

Bijdragen aan een beter milieu

We kijken lang niet allemaal primair naar of een smartphone milieubewust tot stand is gekomen. Toch kun je zelf een kleine bijdragen leveren aan een beter milieu, door te kiezen voor refurbushed. Er zijn immers geen nieuwe grondstoffen nodig en het toestel is in feite gerecycled. Door een tweede leven bij jou, wordt de levenscyclus van de iPhone verlengd en komen de schaarse en waardevolle stoffen terecht in een circulaire economie.

Gegarandeerd zo goed als nieuw

Dit vertaalt zich letterlijk door naar een langere garantietermijn. Apple hanteert een garantietermijn van maximaal een jaar, waarbij je deze periode kunt verlengen tegen betaling. De meeste refurbished iPhones komen standaard met een garantie van maar liefst twee jaar. Uiteraard dien je wel even de garantievoorwaarden te checken, plus de recensies van de partij die de verkoop aanbiedt.

BKR-registratie? Welnee!

Koop je een nieuwe iPhone met abonnement, dan is een BKR-registratie al enkele jaren onvermijdelijk. Deze lening heeft invloed op toekomstige leningen, zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Koop je een refurbished iPhone of een refurbished iPhone met abonnement, dan is er geen sprake van deze leningregistratie!

Zoals je hebt kunnen lezen heeft een refurbished iPhone kopen een aantal waardevolle voordelen. Ben jij inmiddels overtuigd?


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.