TIPS: Zo creëer je thuis jouw eigen spa-momenten

Zin in een dagje naar de spa? Creëer thuis je eigen spa-momenten met de volgende tips en kom volledig tot rust.

thuis je eigen spa

Er zijn voldoende dagen dat we eigenlijk wel een spa-sessie verdienen. Toch? Alle drukte met het gezin, werk en het sociale leven, we komen zelf vaak op plek vier. Maar om zelf gelukkig te zijn en anderen gelukkig te maken, moet je soms voor jezelf kiezen. De spa zorgt voor rust en ontspanning, maar is niet voor iedereen in de buurt. Daarom moet de spa nu maar eens naar ons komen!

Hoe mooi we onszelf ook maken aan de buitenkant, ook de binnenkant moet verzorgd worden. Die schaarse momenten voor onszelf zijn belangrijk, en lichaam en geest tot rust brengen mag je daarom niet verwaarlozen. Wist je echter dat je thuis zelf de perfecte spa-sessie in elkaar kunt draaien? Lees maar mee!

Thuis je eigen spa

1. Een spa-achtige omgeving

Net als bij de spa, moet de plek van ontspanning perfect en smetteloos zijn. Opgeruimd en puur in de bijvoorbeeld de badkamer helpt om de geest in eenzelfde staat te krijgen.

Voor een heerlijke sessie in een gepaste omgeving kin je denken aan een heerlijk schone badjas, matchende handdoeken, washanden en badsponzen. Zorg daarnaast voor een uitgebreide serie aan lekker ruikende spa- en haarproducten, plaats verse, geurende bloemen en spuit etherische olie gemengd met water in de ruimte. Steek vervolgens ook enkele kaarsen aan en kies voor ontspannende muziek of natuurgeluiden. En, niet geheel onbelangrijk, zet je telefoon op vliegtuigmodus. Dit is jouw moment en jij mag niet worden gestoord.

Ligt het binnen jouw mogelijkheden, kies dan voor een badkamerinterieur dat volledig is afgestemd op jouw spa-momenten. Denk niet alleen aan een bad in plaats van alleen een douche of een hemeldouche in plaats van een standaard douchekop, maar ook aan kleine designelementen, zoals een inbouw douchekraan, een spiegel met ingebouwde verlichting, romantische lichtspotjes  en een verwarmde reling om de handdoeken aan op te hangen en lekker te verwarmen.

2. Gezichtsbehandeling

Een volledige gezichtsbehandeling zal je als herboren doen voelen. Verwijder alle make-up eerst met behulp van een verwarmd en vochtig washandje, waarna je afspoelt met lauw water.

Maak de huid vervolgens goed schoon met bijvoorbeeld een exfoliator. Als al het vuil is verwijderd van het huidoppervlak, dan kun je kiezen voor een heerlijk huidmasker. Ga voor anti-aging, normaliserend of hydraterend, en laat het conform de aangegeven tijd zitten terwijl je in bad drijft. Spoel daarna af met koud water en droog de huid zachtjes – deppend – met een schoon washandje. Hierna kun je een behandelingsserum aanbrengen, gevolgd door gezichtsolie. Vul eventueel aan met een moisturizer en sluit de gezichtsbehandeling af met jouw favoriete crème.

thuis je eigen spa

3. Haarbehandeling

Een gezonde bos haar doet wonderen voor het geestelijk gestel. En als we toch het gezicht hebben gedaan, laten we dan ook gelijk lekker het haar behandelen.

Ook hier beginnen we met een reiniging, waarvoor je een shampoo mag gebruiken die aansluit bij jouw haarsoort. Heb je de shampoo uitgespoeld, dan is het tijd voor een verzorgend haarmasker. Het doel in dat het haar wordt gevoed, gaat glanzen, glad wordt en vooral ook sterker wordt – en dus de afbraak van haar voorkomt. Daarnaast spelen het vullen van porositeit, ontklitten en de uiteindelijke controle van jouw haartype ook een rol. Heb je het haarmasker gedaan, dan zou je kunnen afsluiten met een leave-in-product, waarna je gemakkelijker jouw haar in model kunt brengen

4. Lichaamsbehandeling

Aangezien de spa draait om lichaam en geest, moeten we het lijf zeker niet vergeten. Ook als je thuis je eigen spa-moment hebt.

Begin met een warme douche om het lichaam te reinigen en gebruik een aromatische douchegeld of bodyfoam. Je lichaam heeft een aantal droge gebieden, bij gewrichten als de elleboog en knie. Deze delen va het lichaam masseer je met behulp van een badspons of washandje, waarna je de voeten goed mag schrobben. Vervolgens kun je een bodyscrub aanbrengen, die over het hele lichaam zachtjes inmasseert, met extra aandacht voor diezelfde droge plekken als zo-even genoemd. Hierna kun je het lichaam afspoelen met zo koud mogelijk water. Na deze douche breng je lekkere lotion of olie aan op de huid, zodat alles soepel en gehydrateerd blijft.

Thuis je eigen spa creëren is een absolute aanrader voor iedereen. Geniet ervan!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.