10 tips voor gezonder & sterker haar

Wij hebben 10 tips voor gezonder & sterker haar voor je op een rij gezet. Kan jouw haarverzorging wel een boost gebruiken?

10 tips voor gezonder & sterker haar

Je beseft het misschien niet altijd, maar je haar krijgt veel te verduren. Er zijn veel invloeden die de structuur van je haar aantasten. Denk hierbij aan de invloeden van de zon, vervuilde lucht of wat het chloorrijke zwemwater met je haar doet. Daarnaast maken veel vrouwen zelf ook vaak verkeerde keuzes bij het verzorgen van hun haar. Daarom is het goed om deze 10 tips voor gezonder & sterker haar eens door te nemen. De kans is groot dat jij ook in de toekomst je haar op een andere manier gaat verzorgen.

 Tip 1: Was je haar niet te vaak!

Je zou denken dat het goed is om dagelijks je haar te wassen, maar het tegendeel is waar. Dit heeft te maken met je talgproductie. Talg wordt van nature aangemaakt om de hoofdhuid in goede conditie te houden. Door je haar dagelijks te wassen verwijder je de aanmaak van talg juist. Het is een prima keuze om je haar eens in de 3, 4 of zelfs 5 dagen te wassen. Je hoofdhuid went eraan en produceert steeds minder talg.

Tip 2: Gebruik shampoo van de juiste kwaliteit

Het besparen op shampoo is geen goede keuze. Een shampoo van een goede kwaliteit, zoals Keune shampoo, kost wellicht iets meer, maar deze haarverzorgingsproducten zijn wel samengesteld met hoge concentraties van de beste ingrediënten. Dit betekent dat je minder shampoo nodig hebt voor een vaak beter resultaat. Onder aan de streep ben je dus voordeliger uit.

Tip 3: Gebruik arganolie

Arganolie is een plantaardige olie dat wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de arganboom. Dit natuurlijke beauty product wordt niet voor niets Marokkaans goud genoemd. Arganolie bevat veel vitamine E, wat zorgt voor een optimale bescherming van sterk en glanzend haar. De omega vetten in arganolie zorgen voor het herstel van beschadigd haar. De antioxidanten in deze olie voorkomen veroudering van het haar. Het haar blijft soepel, sterk en stralend en is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Tip 4: Gebruik geen haarverzorgingsproducten die veel siliconen bevatten

Siliconen gaan als een jasje om je haar liggen, maken het dikker en zorgen voor glans. Dat lijkt goed maar het tegendeel is waar. Je haar wordt gezonder en sterker door een goede verzorging en niet door een “lapmiddel”.

Tip 5: Gebruik minder stylingsproducten

Natuurlijk, stylingsproducten dragen bij aan het creëren van de gewenste uitstraling, maar ook dit zijn lapmiddelen. Door een goede verzorging gaat je haar vanzelf beter zitten.

Tip 6: Laat de stijltang vaker liggen 

Een stijltang en andere kappersbenodigdheden zijn enorm handig om een “bad hair day” te voorkomen, maar door de warmte van deze apparaten droogt je haar uit. En dat terwijl een goede hydratatie juist zo belangrijk is voor je haar.

Tip 7: Gebruik minder reinigers

Hierover kunnen we kort zijn. Het gebruik van oplosbare siliconen is een veel betere keuze dan niet (in water) oplosbare siliconen. En milde sulfaten zijn uiteraard een betere keuze dan agressieve sulfaten voor gezond en sterk haar. Ook daarom is het beter om wat meer te investeren in een goede kwaliteit shampoo.

Kies jij voor onbekendere kwaliteitsmerken of ga jij blind voor populaire merken zoals L’Oreal shampoo?

Tip 8: Kies een milde haarverf

Het verven van je haar is uiteraard niet de meest gezonde keuze, maar als je kiest voor een milde haarverf dan kun je de schade beperken.

Tip 9: Verwen je haar regelmatig met een haarmasker

Het gebruik van een haarmasker zal voor je haar aanvoelen als een wellness ervaring, maar zal zeker ook bijdragen aan gezonder & sterker haar!

Tip 10: Eet gevarieerd en gezond

Tot slot is het goed om je erop te wijzen dat een gevarieerd en gezond eetpatroon ook bijdraagt aan gezonder & sterker haar. Jouw gedrag hierbij is voor de toekomst dus snel gemaakt, toch? We raden ook aan om te lezen over de top 10 ingegroeide haren cremes.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.