6 zaken om op te letten bij het renoveren van de badkamer met een laag budget

Tijd voor een nieuwe badkamer of de vernieuwing ervan? 6 zaken om op te letten bij het renoveren van de badkamer met een minimaal budget.

6 Tips renoveren badkamer met laag budget

Is het om wat voor reden dan ook de hoogste tijd om de badkamer te vernieuwen, of is het moment zelfs daar om aan een compleet nieuwe badkamer te denken, dan zijn er een aantal factoren die een rol spelen bij het inplannen van dit interieurproject. Mocht je nu moeten weken met een laag budget, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten in de jacht naar badkamergeluk.

Om een handje te helpen hebben we een zestal handige tips om de badkamer te renoveren met een laag budget. Voordat we de tips aansnijden moet je jezelf eerst afvragen of je echt kritisch genoeg bent geweest.

Is een nieuwe badkamer echt nodig? Zijn alle onderdelen binnen jouw wens daadwerkelijk een noodzakelijke toevoeging? En uiteraard, is het momenteel echt ’t geld waard?

Beantwoord je alle vragen met ‘ja’, lees dan maar mee!

1. Budgetbepaling

Dit lijkt een voor zich sprekend element, maar het gebeurt vaak dat men gaandeweg het badkamerproject opeens nieuwe ideeën krijgt. Dit gebeurt vaak als je online of in de winkel toch weer inspiratie krijgt. Bepaal vooraf een strikt budget en zorg ervoor dat je de renovatie volledig in eigen hand hebt. Een buffer voor eventuele tegenslagen is wenselijk en stick to the plan!

2. Doe-het-zelvers

Mensen inhuren is per definitie duurder dan zelf de uitvoering doen. Nu zijn er natuurlijk veel zaken waar een specialist voor nodig is, maar vergis je niet, een handige oom, neef of buurman aanstellen kan een hoop kosten schelen. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen en stel experts alleen aan indien nodig. Let wel op echter, bespaar niet op kwaliteit! Ervaring speelt wel degelijk een rol, dus laat niet je betegeling of leidingen doen door iemand die het nog nooit heeft gedaan.

3. Niet aan de leidingen komen

Over de leidingen gesproken, idealiter wil je hier van afblijven, juist bij een laag budget. Als nieuw sanitair in de planning staat binnen de renovatie, probeer dan in ieder geval de indeling van de badkamer intact te houden. Leidingen verleggen is een behoorlijk project, en lekkages en dergelijken wil je echt voorkomen.

4. Nieuwe tegels veranderen alles

Nou ja, bijna alles. Ga er maar vanuit dat een stel nieuwe tegels de hele aanblik van je badkamer zal veranderen. Zelfs je sanitair kan stralen als nooit te voren, nadat er nieuwe tegels zijn geplaatst. Kies voor een mooie steensoort en kleur, en de complete ruimte zal als nieuw voelen.

5. Accessoires maken het verschil

Al is je sanitair fraai en zijn de tegels gloednieuw, sfeer wordt vaak bepaald door de accessoires die je plaatst. Van een bijzondere spiegel tot gedroogde bloemen, extra flair krijg je met de inbreng van accessoires. Heb je toch wat ruimte over binnen je budget, denk dan eens aan een mooie handdoek radiator als eyecatcher.

6. Denk ook lange termijn

Laat je niet teveel leiden door trends, maar ga bij een laag budget bijvoorbeeld vooral voor kleuren die lang fris blijven. Neutrale en lichte kleuren zijn wat dat betreft altijd goed. Bovendien worden dit soort kleuren gewaardeerd op het moment dat er potentiële nieuwe bewoners komen kijken naar het huis. Het oogt ruimtelijk en schoon, en daarom aantrekkelijker. Het is ook het overwegen waard om een badzitje aan te schaffen vanwege alle voordelen die het biedt.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.