Kabels & laders: Handige snufjes voor onderweg en thuis

Kabels & laders? Ze komen in vele soorten en maten, en behoren tot de handige snufjes voor onderweg en thuis.

Handig voor onderweg en thuis Kabels & laders

In een innovatieve tijd als deze zijn er overal wel handige snufjes van. Soms is het zelfs moeilijk om van alles op de hoogte te blijven. Hieronder vind je daarom drie handige snufjes op het gebied van laders en kabels die je eigenlijk zou moeten hebben.

1. Autolader

Deze handige lader heb je wel. Toch?

Heb jij net als zovelen dat de batterij van de smartphone leeg regelmatig leegraakt in de auto? Dat is bijzonder onprettig, vooral middenin een handsfree gesprek of wanneer je vertrouwt op de navigatie van je mobiel. Daar is de autolader voor bedoeld. Die kan ervoor zorgen dat je accu niet leegraakt onder het rijden. Je sluit deze aan op de sigaret-aansteker in je auto en verbindt ‘m met je telefoon. Een autolader is geschikt voor ieder type auto.

Wat echter noemenswaardig is, is dat autoladers ook universeel zijn. Zo zijn er goede exemplaren waarmee je ook een tablet of een laptop op kunt laden. Handig voor als je onderweg bent naar een afspraak, maar de boel uit dreigt te vallen. Sommige laders hebben zelfs twee uitgangen, zodat je onderweg twee apparaten kunt opladen. Zo kom je altijd goed voorbereid op je bestemming. Er zijn autoladers te koop met een vaste kabel, maar ook exemplaren waar je zelf een of meerdere kabels in kan pluggen. Wat is het meest praktisch? Dat ligt geheel aan jouw persoonlijke wensen. De een vindt een vaste kabel meer efficiënt, terwijl de ander een voorkeur heeft voor meer flexibiliteit. Autoladers kan je bij iedere goed uitgeruste speciaalzaak kopen, zowel online als offline.

2. De USB C kabel

De handige USB C-kabel is de alleskunner. Je kunt er in principe alle apparaten mee verbinden die over een USB poort beschikken. Daarna kan je bijna alles overdragen: video, audio en data. Dat gaat allemaal veel sneller dan met de oudere type van kabels. Ook elektriciteit kan via de USB C kabel worden verzonden. Daarmee kun je bijvoorbeeld in een noodgeval de ene laptop de andere laten opladen. Het is ook veel eenvoudiger om een extern beeldscherm aan te sluiten op je computer. Nu heb je daar nog twee kabels voor nodig, een voor de elektriciteit en eentje voor de beelden. De USB C-kabel kan beide en voorziet het beeldscherm dan van elektriciteit via de computer.

Heb je nu nog maar een kabel nodig en kan je de rest wegdoen? Een USB C-kabel is universeel en iedere fabrikant mag derhalve zijn apparatuur voorzien van een poort die hiervoor geschikt is. De kabel past ook in bestaande poorten op oudere apparatuur. Daar is de functionaliteit echter niet altijd 100%. Koop je nieuwe apparaten, dan is het verstandig om te informeren naar de poorten waar deze over beschikken. Kijk bijvoorbeeld eens bij USB-C kabel | GSM Punt.

3. Ontwikkeling van snelladers

De Chinese smartphonefabrikant Oppo is niet echt bekend in Europa. Het bedrijf heeft – naar eigen zeggen – een snellader ontwikkeld die een smartphone in 20 minuten van 0 tot 100% kan opladen. Het apparaat is alleen geschikt voor mobiele telefoons die over een snellaad-optie beschikken. Er is steeds meer belangstelling voor snelladen, omdat we nu eenmaal in een maatschappij leven waar alles nog sneller moet. Diverse fabrikanten zijn bezig met het ontwerpen van snelladers. Het is nog niet duidelijk of een bepaalde technologie aan de winnende hand is en in hoeverre er universele laders zullen worden ontwikkeld. Voorlopig is het nog een kwestie van geduld hebben, maar net als bij telefoonhoesjes zullen ook snelladers ongetwijfeld binnenkort in grote getallen onze kant op komen.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.