Fashion: Bespaar water met deze gerecyclede tassen én meer van I-DID!

i-did bespaart water dankzij deze gerecyclede producten!

Prachtige tassen en andere accessoires gemaakt van gerecycled vilt. Bij i-did krijgen grondstoffen én mensen een tweede kans en dat moet gehoord worden. Vandaag vertellen wij jullie alles over i-did, waar zij voor staan en wát ze produceren!

 

Deze sociale onderneming maakt designproducten van textielafval en zorgt voor sociale inclusie door middel van werk. i-did is naast dit alles trots ambassadeur van Made Blue, een stichting die wereldwijd investeert in waterprojecten zodat schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk wordt. Wie een gerecycled product bij i-did bestelt in plaats van een nieuw product van textiel, bespaart niet alleen enorm veel water, maar bij elke aankoop op de site zie je direct om hoeveel waterbesparing het gaat. Al met al een geweldig initiatief waar wij graag iets meer aandacht aan willen besteden.

Recycling bij I-DID levert meer op dan alleen een nieuw product 
Bij i-did worden er tassen en accessoires gemaakt van gerecycled vilt. Het textiel dat hiervoor wordt gebruikt bestaat uit oude bedrijfskleding. Zo schuilt er achter elk product een uniek verhaal.

Onder andere oude kleding van KLM vormt de basis van mooi blauw vilt. Op die manier krijgt gebruikt textiel bij i-did een mooi tweede leven. Bij elk product in de webshop wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel water er is bespaard doordat de levensduur van het materiaal een stuk langer is geworden. Naast een prachtige webshop met mooie items staat i-did voor meer dan alleen nieuwe producten en daar vertellen we je graag meer over.

I-DID X Made Blue
KLM heeft dankzij de samenwerking tussen i-did en Made Blue maar liefst 5.578.650 liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt in 2020. Dat staat gelijk aan 75 mensen die minstens 10 jaar toegang krijgen tot schoon drinkwater!

In totaal heeft i-did dankzij het recyclen van textiel bijna 14 miljoen liter schoon drinkwater beschikbaar gemaakt. De sociale onderneming doneerde hiervoor aan stichting Made Blue Foundation. Het geld wordt gebruikt voor waterprojecten in landen met ernstige waterschade. Zo komen ten minste evenveel liters schoon drinkwater beschikbaar voor mensen die nu geen toegang hebben tot veilig water.

Opening van de I-DID factory 3 februari
Binnenkort kan i-did nóg meer textiel een nieuw leven geven en schoon drinkwater beschikbaar maken. De i-did Factory wordt op 3 februari geopend naar het bestaande atelier in Den Haag. Dit betekent dat er nog meer ruimte komt voor het recyclen van textiel en het creëren van trendy designproducten.

Op dit moment liggen de mooie producten van i-did ook bij de Expo in Dubai, die nog plaatsvindt tot 31 maart 2022. Mocht je dus in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Het thema van deze expo is ‘Connecting minds, creating the future’, waar de aandacht ligt op duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Daar passen de gerecyclede tassen, laptophoezen, mondkapjes en woonaccessoires van i-did goed bij.

Meer over I-DID
Jaarlijks gooien we zo’n 200 miljoen kilo textiel bij het restafval. Zonde, want textiel is een goede basis voor gerecyclede designproducten. Bij i-did krijgen mensen en grondstoffen een tweede kans. i-did maakt namelijk mooie tassen, laptophoezen, woonaccessoires en akoestische interieurproducten van het afgedankte textiel.

De medewerkers van i-did zijn stuk voor stuk mensen die al lange tijd niet, of nooit eerder, hebben gewerkt. Zij worden met de juiste coaching begeleid naar een betaalde baan. Bij i-did doen ze werkervaring op en ontdekken ze waar hun kwaliteiten liggen. Uiteindelijk vindt 70% van deze mensen elders een betaalde baan.

Een kleine greep uit de collectie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de collectie? Naast het bezoeken van het atelier in Den Haag vanaf 3 februari en de huidige expo in Dubai tot 22 maart, hebben ze een webshop waar je pareltjes kunt shoppen én vergeet ze niet te volgen op Instagram waar geregeld mooie items worden gedeeld.

Linda Shopper
Handbag

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.