Zijn er nog tattoo taboes voor vrouwen?

Over de hele wereld zijn er veel verschillende culturele opvattingen over tatoeëren. In sommige samenlevingen worden tatoeages gezien als een teken van sociale status of tribale verwantschap, terwijl ze in andere als taboe worden beschouwd. In westerse culturen wordt tatoeëren echter steeds populairder, en tatoeages zijn niet langer alleen voor mannen. Volgens een recent onderzoek heeft zelfs een op de vijf vrouwen in de VS minstens één tatoeage.

Er zijn echter nog steeds enkele taboes rond getatoeëerde vrouwen. In veel culturen wordt tatoeëren gezien als een mannelijke bezigheid, en vrouwen die zich laten tatoeëren worden vaak gezien als opstandig of promiscue. Bovendien kunnen getatoeëerde vrouwen soms gezien worden als ‘bezoedeld’ of ‘onrein’, en bestaat de vrees dat tatoeages negatieve gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Deze opvattingen veranderen echter geleidelijk, en getatoeëerde vrouwen worden steeds meer gezien als zelfverzekerd en stijlvol.

Een niet-zichtbare tattoo op je bovenarm, schouder of rug

De tatoeage vrouw wordt meestal op de bovenarm, schouder, of rug geplaatst. De tatoeage zelf is meestal een klein, eenvoudig ontwerp, zoals een bloem of hart. Sommige vrouwen kiezen echter voor een meer uitgewerkte tatoeage, zoals een portret van een geliefde. De tatoeagevrouw wordt ook wel eens op de enkel of voet gezien. In het algemeen is de tatoeage vrouw een populaire keuze voor vrouwen die wel een tatoeage willen, maar geen grote of opvallende tatoeage willen. De tatoeage vrouw wordt ook vaak gekozen door vrouwen die een tatoeage zoeken die niet te vrouwelijk is.

De ontwerpen verschillen sterk van elkaar

Er is niet één antwoord op de vraag welke ontwerpen populair zijn voor tatoeage vrouwen. Elke vrouw is anders, en welke tattoo ontwerpen de een aanspreken is dat misschien niet voor de ander. Dat gezegd hebbende, zijn er bepaalde tatoeage motieven die bij vrouwen populair neigen te zijn. Dit kunnen bloemmotieven zijn, dieren, en symbolen van vrouwelijke kracht zoals vogels of slangen. Andere tatoeëerders kiezen misschien voor meer persoonlijke ontwerpen die op een meer individueel niveau betekenis voor hen hebben. Uiteindelijk is het beste tattoo ontwerp voor een bepaalde vrouw datgene waar ze zich het meest mee verbonden voelt en dat haar unieke persoonlijkheid weerspiegelt.

Moeten ze bang zijn voor de pijn?

Er is geen gemakkelijk antwoord als het op tatoeagepijn aankomt, want iedereen ervaart het anders. Maar tatoeëerders zeggen meestal dat het tatoeëren van een vrouw over het algemeen minder pijnlijk is dan het tatoeëren van een man. Dit komt omdat vrouwen de neiging hebben dunner, minder ontwikkeld spierweefsel te hebben dan mannen. Bovendien zijn de delen van het lichaam die bij vrouwen het meest getatoeëerd worden (zoals de armen, benen, en onderrug) meestal minder gevoelig dan de delen die bij mannen het meest getatoeëerd worden (zoals de borst en de rug).

Natuurlijk wordt tatoeagepijn ook beïnvloed door de individuele pijntolerantie, de grootte en de plaats van de tatoeage, en de vaardigheid van de tatoeëerder. Dus hoewel het waar is dat vrouwen over het algemeen minder tatoeagepijn ervaren dan mannen, zijn er geen garanties. Uiteindelijk is de beste manier om te weten te komen hoeveel pijn een tatoeage zal doen, praten met je tatoeëerder en om zijn advies vragen.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.