Zo organiseer je een geslaagde winterbarbecue

Als je denk aan de winter, denk je niet meteen aan een gezellige barbecue. Een barbecue kan eigenlijk tijdens elke jaargetijden en is een leuk alternatief voor een diner. Toch zijn nog niet veel mensen bekend met een zogenoemde winterbarbecue. In deze blog lees je daarom meerdere tips voor het organiseren van een geslaagde winterbarbecue.

1. Genoeg plek voor iedereen

Barbecueën doe je natuurlijk niet alleen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij jou in de tuin, moet je voldoende zitplek hebben voor je gasten. Een mooie grote aangeklede buitentafel is de basis voor jouw winterbarbecue. Deze biedt voldoende ruimte voor je gasten én het eten. Kies hierbij voor comfortabele buitenstoelen, zodat je nog lang met elkaar kunt na tafelen. Wil je het extra gezellig maken? Fleur de stoelen op met plaids en sierkussens. Op deze manier hoeft niemand het koud te krijgen. 

2. Breng de warmte van binnen naar buiten

Warme kleding, plaids en kussens kunnen al zorgen voor wat meer warmte, maar zijn natuurlijk niet voldoende. Zo zijn warmtebronnen, als vuurkorven en fakkels, een must tijdens een winterse barbecue. Een beschutte plek zoals een tuinkamer of overkapping zijn helemaal perfect. Deze zijn af te sluiten van de buitenlucht en kunnen heerlijk worden verwarmd. 

3. Winterse gerechten

Bij een winterbarbecue horen natuurlijk winterse gerechten. Dit is de kans om nieuwe heerlijke recepten uit te proberen, die je in de zomer overslaat. Een mooi stuk wild met gegrilde wintergroenten mogen niet ontbreken. Zo zie je pompoen, pastinaak en winterpeen terug komen in bijna elk recept. Vergeet vooral niet het dessert. Serveer een grote kop warme chocolademelk met een grote stoef slagroom. Het ultieme toetje voor tijdens de koudere dagen. 

4. Gezellige tafelaccessoires 

Het creëren van gezelligheid doe je met accessoires. Denk hierbij aan mooi servies, sierlijke kandelaren en kaarsen. Een versierde tafel nodigt je gasten extra uit te genieten van een heerlijke barbecue. Voor het opdienen van het eten kun je kiezen voor grote borden die je plaats op tafel. Op deze manier kan iedereen pakken waar diegene zin in heeft. 

5. Een goede barbecue 

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, ontbreekt er nog één onmisbaar ding, de barbecue. Niet elke barbecue kan goed tegen de kou. Kies daarom voor een barbecue van dik materiaal die werkt op gas of kolen. Dit zorgt ervoor dat warmte minder snel kan ontsnappen. Naast materiaal is de plek van de barbecue is ook belangrijk. Zet deze niet in de wind of te ver van de tafel. 

Nu het feest toch echt kan beginnen, moet je de barbecue klaarmaken voor gebruik. Steek de barbecue ruim van de toveren aan met de deksel gesloten. Zo kan de barbecue goed warm worden. Zodra de temperatuur goed is kun je de stukken vlees op de barbecue leggen. Let er wel op dat vlees langer de tijd nodig heeft om te garen tijdens de winter. 

Wanneer organiseer jij je eigen winterbarbecue? 


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.