5 tips voor een succesvolle verschijning op een speciaal event

Staat er binnenkort een speciaal event op de planning? Dan komt de vraag ‘Wat moet ik aan?’ al snel om de hoek kijken. Om ervoor te zorgen dat jij goed voor de dag komt, hebben we 5 tips op een rij gezet. Vergeet daarnaast niet dat zelfvertrouwen dé sleutel is tot een succesvolle verschijning. Draag daarom vooral een outfit waar jij je goed in voelt!

Tip 1. Let op de dresscode

Bekijk de uitnodiging van het evenement. Staat er een dresscode aangegeven? Dan wordt de kledingkeuze al iets eenvoudiger. Voor de meeste netwerk-, bedrijfs- en persevenementen wordt de smart casual of casual chic dresscode aangehouden.

Smart casual: Bij deze dresscode draag je een zakelijke outfit met een casual touch. Het mag best trendy en nonchalant zijn, zo lang het nog steeds professioneel oogt. Combineer bijvoorbeeld een nette pantalon met sneakers of draag een simpele jumpsuit met loafers.

Casual chic: In plaats van een zakelijke touch, zorg je bij deze dresscode voor een chique toevoeging. Jurken en rokken zijn hier perfect voor! Kies een model dat jouw figuur mooi laat uitkomen. Vaak zijn elegante midi jurken een hele goede keuze.

Tip 2. Ga voor een midi lengte

Over midi jurken gesproken: dit is de ideale lengte voor een event. Midi jurken en rokken zijn elegant, maar toch nog een beetje speels. Het is bovendien een stuk gemakkelijker dan een maxi jurk waar je steeds bovenop gaat staan. Tegelijkertijd is het netter dan een mini jurkje dat boven de knie eindigt.

Tip 3. Draag schoenen waar je goed op kunt lopen

Kun je niet goed op hakken lopen? Draag dan ook geen hoge pumps naar een evenement. Het is belangrijk dat je een zelfverzekerde indruk maakt. En dat doe je niet als je door de hakken constant naar de grond moet kijken en staat te wiebelen op je benen. Nette veterschoenen of vrouwelijke enkellaarsjes met een lage blokhak zijn een goed alternatief.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.