Dit zijn de belangrijkste modetrends voor lente/zomer 2023

De winter is bijna voorbij en het voorjaar gaat vrijwel van start. Een nieuw seizoen gaat vaak ook samen met het kopen van nieuwe kleding maar welke modetrends gaan we dit voorjaar allemaal zien? Op de catwalk voor de lente en zomer van 2023 waren er een aantal trends opvallend, welke dit zijn dat lees je hieronder.

Kleurrijke prints

Bij een vrolijk seizoen verwacht je ook vrolijke kleding en wat je nu veel ziet in de winkels zijn kledingstukken met kleurrijke prints. Denk dan vooral aan mooie jurken, bijvoorbeeld Geisha jurken, met bloemen, aztec en strepen prints. Combineer deze kleding met rustige basics zodat de kleurrijke prints nog meer opvallen.

Minimalistische kleding

Hou je niet van drukke kleding, dan is de minimalistische kledingtrend wellicht iets voor jou. Denk dan aan mooie blazers met bijpassende broeken in dezelfde kleur en combineer het bijvoorbeeld met een crop top. Ook zie je veel simpele jurken in een eenvoudig model, helemaal perfect voor een werkdag op kantoor.

Doorschijnende stoffen

Laat je huid zien door het dragen van doorschijnende stoffen, dit is een trend wat je ontzettend veel zag op de catwalk en deze trend ga je ook zeker in verschillende kledingwinkels zien. Je ziet vooral jurkjes gemaakt van doorzichtige stoffen en deze trend geeft een heel luchtig gevoel, zowel letterlijk als figuurlijk.

Franjes en kant

Kleding met franjes en kant is nog steeds een grote trend. Je zag deze trend ook al vorig jaar voorbij komen maar mag voorlopig blijven. Deze trend past ontzettend goed bij een romantische of bohemien stijl en zie je vooral terugkomen in leuke zomerjurkjes, blouses en rokjes. Combineer kleding met franjes en kant met leuke cowboyboots, deze schoenen zijn wederom ook een grote trend en passen goed bij deze stijl.

Mooi rood is niet lelijk

Een kleur wat je nu veel gaat zien, is de kleur rood. Geen ingetogen kleur rood maar het liefst zo fel mogelijk. Met roodgekleurde kleding zal je zeker gaan opvallen, je moet het alleen wel durven.

Denim op denim

Een trend die ontzettend tijdloos is, is uiteraard denim. Sinds het bestaan van denim zie je het iedere seizoen weer terugkomen. Dit voorjaar mag je denim gaan combineren met denim, bijvoorbeeld een denim blouse op een jeans en dan het liefst in dezelfde kleur en wassing. Is deze trend iets te heftig voor jou, hou het dan bij één item van denim want met deze stof kun je nooit de mist ingaan.

Dit zijn de belangrijkste trends op het gebied van mode voor het nieuwe seizoen en wat zeker opvalt is dat de trends niet saai zijn. Je ziet vooral heel veel kleur, levendige prints en transparante stoffen.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.