De juiste lingerie kiezen? Zo doe je dat

Als je nieuwe lingerie nodig hebt, dan is het belangrijk om te kiezen voor comfort. Draag je de verkeerde maat of kies je voor een stof dat je niet fijn vindt zitten, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk oncomfortabel om te dragen. Het is daarom goed om te weten hoe je de juiste lingerie voor jezelf uitkiest. Er zijn bij je zoektocht een aantal dingen om op te letten om dat voor elkaar te krijgen. Wij delen hieronder een aantal goede tips!

Je maat bepalen

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het is echt van belang om te doen voordat je een lingeriesetje afrekent: het kiezen van de juiste maat. Als je de verkeerde maat bh of slipje draagt, dan is het mogelijk dat je veel ongemak ervaart. Misschien heb je best wat geld betaalt voor het setje, waardoor je het wel gewoon wilt doordragen. Echt fijn zit het dan niet en dat is natuurlijk zonde. Zorg daarom dat je goed weet wat je maat is.

Ga ook niet blindelings af op je huidige maat, want het is ook een mogelijkheid dat een bepaalde soort anders valt. Ben je aangekomen in gewicht, afgevallen of in verwachting? Dan kun je ook een andere maat hebben. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan kun je je altijd laten adviseren.

Let op het materiaal

Het materiaal is ook een belangrijk punt om op te letten tijdens je zoektocht naar de perfecte lingerie. Dit bepaalt namelijk voor een deel hoe comfortabel je het kunt dragen. Dat geldt voor zowel het dragen van een string als een bh. Lingerie is te koop in allerlei soorten materialen, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Denk bijvoorbeeld aan katoen, zijden, polyamide, bamboe en polyester.

Katoenen of bamboe lingerie staat bekend om het hoge comfort, omdat deze stoffen goed ademen. Aan de andere kant heeft zijden lingerie vaak weer een elegantere uitstraling en voelt het zachter aan. Het is aan jou om te ondervinden wat je comfortabel en mooi vindt. Ben je op zoek naar comfortabele en stijlvolle slips? Deze strings voor dames zijn dan het bekijken waard.

Kies een soort bh

Om te zorgen dat de juiste keuze maakt, is het ook belangrijk om soorten bh’s met elkaar te vergelijken. Niet iedere soort bh is namelijk geschikt voor alle borsten. Om te zorgen dat het comfortabel zit, is het belangrijk dat je iets kiest dat past bij je vormen. Er zijn diverse soorten bh’s verkrijgbaar, zoals een bh met beugel, push-up, bralette, voorgevormde bh en bh zonder beugel.

Probeer vooral het een en ander uit als je hier nog twijfels over hebt, zodat je erachter komt wat je het fijnst vindt zitten. Of je het nu in de winkel past of online bestelt, het is ook altijd goed om je kleding er overheen te dragen als je aan het passen bent. Zo krijg je een ultiem beeld van hoe het zit en hoe het eruitziet.

Investeer in hoge kwaliteit

Wil je het maximale uit je lingerie halen, dan is het belangrijk om te investeren in hoge kwaliteit. Lingerie is te koop in allerlei prijsklassen. Investeren in kwaliteit betekent niet meteen dat je er honderden euro’s aan uit moet geven, maar het is vaak wel beter om niet voor het allergoedkoopste te kiezen. Hoe beter de kwaliteit is, hoe langer je er over het algemeen plezier van hebt.

Deze tips hierboven helpen je erbij om de ideale lingerie voor jezelf aan te schaffen. Kies niet blindelings iets uit, maar denk er van tevoren echt over na. Dan is de kans groter dat je een succesvolle aankoop doet!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.