Tips en aanbevelingen voor een onvergetelijke safari-ervaring in Kenia

Kenia is een topbestemming voor safari liefhebbers, met adembenemende landschappen, tal van wilde dieren en luxe resorts. Het is een ware ervaring, zowel voor het gezin, een romantische vakantie met je partner of gewoon als een educatieve safari wilt meemaken. Je kunt bijvoorbeeld je safari naar Kenia boeken bij Safariinafrica. Jaarlijks reizen duizenden toeristen naar Kenia om de prachtige parken te bezoeken en de unieke Grote Trek van de gnoes te bekijken. Kenia biedt het hele jaar door uitstekende mogelijkheden voor een safari dankzij het aangename klimaat, de uitgestrekte open gebieden en de vele wilde dieren in bekende locaties zoals de Masai Mara en Amboseli. Als je van plan bent om je eerste safari in Kenia te maken, vind je hier alle informatie die je nodig hebt!

Gezondheids- en vaccinatie vereisten

Voordat je reis naar Kenia is het belangrijk om je arts te raadplegen over eventuele vereiste vaccinaties. Naast de standaard vaccinaties kunnen er aanvullende vaccinaties nodig zijn, zoals meningitis, rabiës, hepatitis B, hepatitis A, gele koorts en hepatitis B en C. Maak enkele weken voor vertrek een afspraak met je arts om de benodigde vaccinaties te bespreken. Mogelijk moet je ook een certificaat kunnen tonen, vooral voor gele koorts. Vergeet niet om insectenwerend middel mee te nemen om beten van muggen en tseetseevliegen te voorkomen.

De beste tijd om op safari te gaan in Kenia

Bedenk wat je graag wilt zien en doen in Kenia. Probeer niet alles in een korte reis te proppen, want dat kan stressvol zijn. Kies één belangrijk evenement waar je je op wilt concentreren. Als je de Big Five wilt zien, reis dan tijdens het droge seizoen. De Grote Trek vindt plaats tussen juli en oktober en biedt een spectaculaire migratie van dieren van het Serengeti National Park naar de Masai Mara National Reserve. Ben je meer iemand die van vogels houdt? Je zou dan tijdens het regenseizoen naar Kenia kunnen gaan. Dit is het beste moment om verschillende vogelsoorten te zien. Je kunt kiezen tussen een uitgebreide rondreis of een gerichte safari rond een specifiek onderwerp.

 

 


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.