Behandelingen met botox: dit wil je erover weten

In de afgelopen jaren is het aantal cosmetische ingrepen onder Nederlanders flink toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat alleen al het aantal fillerbehandelingen in Nederland tussen 2016 en 2019 steeg met maar liefst 17,5%. Van al deze cosmetische ingrepen zijn fillers en botox de meest toegepaste behandeling.

Dat betekent dat cosmetische chirurgie steeds meer uit de taboesfeer wordt gehaald. Misschien heb je zelf wel eens nagedacht over het laten uitvoeren van een zogeheten gummy smile behandeling of een andere vorm van botox. In dit artikel vertellen we je meer over botox en de diverse toepassingen ervan.

Wat is botox precies en wanneer kies je voor zo’n behandeling?

Nu er steeds vaker mensen zijn die voor een botoxbehandeling kiezen, is het helemaal niet gek om er interesse in te hebben. Wel is het aan te raden om je er goed over in te lezen, zodat je precies weet wat botox is en welke vormen van behandelingen er zoal bestaan. Botox staat voor botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat de beweging van spieren vermindert. Wat veel vrouwen niet weten, is dat het eiwit al jarenlang in de medische wereld wordt toegepast bij onder andere neurologische aandoeningen.

Het is puur per toeval dat men ontdekte dat botox ook kon worden gebruikt met cosmetische doeleinden. Jaren geleden werd een vrouw behandeld met botox tegen oogspasmen. Artsen ontdekten toentertijd dat het eiwit er ook voor zorgde dat de rimpels rondom haar ogen (tijdelijk) verdwenen. Sindsdien wordt botox gebruikt bij het verminderen van diverse rimpels zoals kraaienpootjes, een fronsrimpel en groeven op het voorhoofd. Vrouwen (en mannen!) kiezen voor zo’n behandeling wanneer ze dergelijke rimpels als storend ervaren en er (wederom tijdelijk) van af willen.

Hoe veilig is een behandeling met botox?

Je hoeft niet bang te zijn dat een behandeling met botox niet veilig is. Het eiwit wordt niet voor niets al jaren gebruikt in de medische wereld. Natuurlijk is het wel aan te raden om dit altijd door een professional te laten doen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken waar je een botoxbehandeling laat uitvoeren. Wist je dat botox ook nog steeds wordt ingezet om medische redenen? Zo kun je kiezen voor botox tegen tandenknarsen. Het chronisch knarsen van je tanden kan leiden tot vervelende aandoeningen, zoals hoofdpijn, spierpijn in het kaakgewricht en pijn in de kaakspier.

In sommige gevallen leidt het zelfs tot het afslijten en barsten van tanden en kiezen. Je kunt het knarsen voorkomen door te kiezen voor een behandeling met botox tegen tandenknarsen. Zo’n behandeling zorgt ervoor dat de kaakspier ontspant waardoor het knarsen niet meer mogelijk is. Daarnaast kun je kiezen voor botox wanneer je ‘last’ hebt van zichtbaar tandvlees. Dit wordt ook wel een gummy smile genoemd. Hoewel zichtbaar tandvlees in de meeste gevallen medisch gezien geen probleem is, ervaren mensen het zelf vaak als vervelend. Door middel van een gummy smile behandeling kun je je bovenlip tijdelijk laten ontspannen waardoor de lip minder omhoog wordt getrokken wanneer je lacht.

Voordelen van kiezen voor een behandeling met botox

Nu er steeds meer vrouwen zijn die, om welke reden dan ook, kiezen voor een botoxbehandeling is het helemaal niet zo vreemd om meer te weten te komen over zo’n behandeling. Er zijn namelijk verschillende voordelen te ontdekken aan een behandeling met botox. Natuurlijk is er ook een aantal punten dat als nadelig kan worden ervaren en waar je dus rekening mee moet houden. Een paar voordelen zijn onder andere:

  • Je rimpels zijn voor een paar maanden helemaal verdwenen
  • Een behandeling met botox zorgt altijd voor een natuurlijk resultaat
  • Botox is veilig en wordt al jaren gebruikt in de medische wereld
  • Niet tevreden? Geen zorgen: botox is na een tijdje weer uitgewerkt omdat het tijdelijk is

Het is wel zo transparant om óók meer te vertellen over de eventuele nadelen van een behandeling met botox. Op die manier kun je voor jezelf afwegen of zo’n behandeling, zoals een gummy smile behandeling of een andere vorm van botox, iets voor je is. Zo kan botox verslavend werken en hoewel botox veilig is, is dit wel iets waar je rekening mee moet houden. Tot slot kan te veel botox zorgen voor het verdwijnen van emoties in het gezicht. Daar ben je natuurlijk (gelukkig) zelf bij en een goede kliniek zal nooit zomaar te veel botox inspuiten. Een goede arts zal er altijd voor zorgen dat het resultaat er natuurlijk uitziet zodat jij met een big smile en een strak gezicht naar huis gaat.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.