Drie recepten die je thuis echt wil maken

Noedels zijn gemakkelijk te maken en ook nog eens lekker. Het gerecht hoeft niet per se ongezond te zijn, iets wat misschien al snel wordt gedacht. Maar met de juiste ingrediënten, kan dit een gerecht zijn dat je thuis echt wil maken waardoor je toch genoeg vitaminen binnenkrijgt. Soba noodles zijn op allerlei manieren te bereiden, omdat ze de basis zijn voor de maaltijd, kunnen ingrediënten gemakkelijk worden weggelaten waardoor je de gerechten precies op je eigen smaakvoorkeur kan aanpassen. Met deze drie gerechten heb je snel een maaltijd op tafel, handig voor wie geen tijd of geen zin heeft om te koken. Bovendien zijn noedels low-budget en kan je ieder gerecht zo uitgebreid en duur maken als je zelf wil.

Roerbak noedels met groenten en eieren

Begin je Oosterse lunch of diner met een Aziatisch geïnspireerd gerecht. Week de noedels in warm water tot ze zacht zijn. Daarna verhit je een beetje olie in een pan met gehakte knoflook. Hieraan voeg je kruiden toe zoals gemalen gember, rode peper en gedroogde koriander. Roerbak de noedels samen met knapperige groenten zoals paksoi en lente-ui. Roerbak twee eieren door de noedels heen. Daarna voeg je een scheutje sojasaus en sesamzaadjes toe voor die kenmerkende Aziatische smaak. Dit gerecht top je af met gebakken uitjes. Haal je ingrediënten bij de Toko en eet smakelijk!

Vegetarische romige en spicy noedels

Om een wat meer smeer spicy twist aan je noedels te geven, kun je gaan voor een saus van room en pepertjes. Week de noedels en kook ze kort tot ze zacht zijn. Verhit een olie in een pan en voeg er gemalen knoflook en chilivlokken aan toe. Meng de noedels door het mengsel van olie en pepertjes en voeg een scheutje kookroom aan toe. Roer de noedels tot de kookroom dik wordt. Doe wat paprikapoeder bij het mengsel. Ben je een echte liefhebber van pittig? Drup dan nog een paar druppels sriracha in de pan. Laat de saus een paar minuten op laag vuur intrekken en de kookroom wat verder indikken. Daarna strooi je geraspte mozzarella in de pan en laat je dit smelten. Intussen snijd je een lente-ui in fijne stukjes om het gerecht af te toppen.

Frisse noedelsalade

Voor een lichte en verfrissende maaltijd kun je gaan voor een noedelsalade. Week de noedels tot ze zacht zijn. Daarna laat je ze uitlekken en afkoelen. Meng ze met rauwe Chinese kool, komkommer, lente-ui, geraspte wortel en avocado. Voeg een handvol gehakte koriander en munt toe voor extra smaak en textuur. Natuurlijk hoort er bij de salade een dressing. Deze maak je door een limoen uit te persen en te mengen met een beetje sojasaus naar smaak en een snufje suiker. In de tussentijd dat de noedels aan het afkoelen zijn, bak je 100 gram grote garnalen in knoflookolie en limoensap. Deze laat ook afkoelen en leg ze meng ze daarna door de salade. Welke gerechten ga jij proberen?


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.