Vier brandschone keukenapparaten

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in het huis en wordt helaas ook het allersnelste smerig. Je werkt er met water, voedingsmiddelen en vet en die combinatie maakt dat de keuken regelmatig flink onder handen genomen moet worden tijdens een zorgvuldige schoonmaakbeurt. Neem bij je volgende schoonmaakbeurt eens al je keukenapparaten mee. Wij leggen in dit artikel van vier belangrijke apparaten uit hoe je ze zo goed mogelijk schoon krijgt.

Senseo ontkalken

Het ontkalken senseo is gelukkig niet heel moeilijk. Je kunt dit erg makkelijk doen met schoonmaakazijn. Vul het reservoir van je Senseo met koud water en een scheut schoonmaakazijn en laat het apparaat doorspoelen. Herhaal dit twee of drie keer. Zorg vervolgens dat je je Senseo goed schoonspoelt, want niks is smeriger dan koffie die smaakt naar schoonmaakazijn.

Het tosti-apparaat

In een tosti-apparaat blijven makkelijk vetresten en kaaskorsten plakken. Dat ziet er niet zo fris uit! Trek voor je je tosti-apparaat schoonmaakt de stekker uit het stopcontact. De meeste tosti-apparaten hebben een kruimellade die je regelmatig moet legen. De vetresten en kaaskorsten kun je het best wegbrengen met een natte doek en allesreiniger. Wees voorzichtig met schuursponzen op de anti-aanbaklaag. Willen bepaalde korsten niet loslaten? Leg dan een halfuurtje een natte theedoek over de kaaskorsten heen. Deze weken dan los, waarna je ze makkelijk kunt wegboenen!

De airfryer

De airfryer kun je voor het grootste deel uit elkaar halen en met water, afwasmiddel en een afwasborstel schoonmaken. Ook hierbij geldt: altijd eerst de stekker uit het stopcontact trekken! Let wel: het verwarmingselement mag je bij de meeste airfryers niet verwijderen. Maak dit dus voorzichtig schoon met een natte spons met wat afwasmiddel! Neem ook altijd de buitenkant van de airfryer even voorzichtig af met een vochtige doek.

De waterkoker

Ook in de waterkoker kan flink wat kalkaanslag ontstaan. Gelukkig is ook dit gemakkelijk met schoonmaakazijn te verwijderen. Je kunt dit het beste in de avond doen. Vul jouw waterkoker voor de helft met water en voor de helft met schoonmaakazijn en breng het geheel aan de kook. Laat dit vervolgens een nachtje staan (een uurtje volstaat echter meestal ook) en spoel de waterkoker de dag erna goed uit! Ook thee met azijn-smaak is niet erg lekker! Mocht schoonmaakazijn niet werken: er bestaan ook speciale blokjes voor het ontkalken van je waterkoker. Deze kun je in het water oplossen om het vervolgens aan de kook te brengen. Ze zijn bij de meeste supermarkten wel te koop. Succes!


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.