Een simkaart: wat is het en hoe werkt het?

Wanneer je een telefoonabonnement wilt afsluiten zul je erachter komen dat er verschillende soorten abonnementen worden aangeboden. Een daarvan zijn is het abonnement met een simkaart en dit soort abonnementen zijn tegenwoordig razend populair. Veel providers bieden tegenwoordig dan ook een sim only aanbieding aan, maar wat houdt dat nu precies in? In dit artikel lees je alles over simkaarten: wat het is hoe, hoe het werkt en de verschillende soorten simkaarten.

Wat is een simkaart?

Een simkaart, ofwel een Subscriber Identity Module kaart, is een klein kaartje waar een chip in zit. Dit kaartje past in je telefoon en zorgt ervoor dat je telefoon een telefoonabonnement kan gebruiken: het zorgt ervoor dat je telefoon verbinding kan maken met het mobiele netwerk van de door jou gekozen provider. Binnen het abonnement zit onder andere je databundel: hierin staat hoeveel MB’s aan internet, belminuten en sms’jes je hebt per periode. De kaartjes zijn er in vier maten: mini, micro, nano en e-sim. De eerste afmeting van de eerste drie opties lopen van groot naar klein; de afmeting die je nodig hebt, hangt af van jouw telefoon. Een e-sim is een online sim, waarbij je dus geen kaartje hebt.

Hoe werkt een simkaart?

Een simkaart werkt als volgt. Je begint met het afsluiten van een abonnement, zoals een sim only onbeperkt internet abonnement. Wanneer je de simkaart ontvangt, stop je deze in de daarvoor bedoelde slot in je telefoon. Hierna koppelt het kaartje jouw telefoonnummer aan je telefoon. De chip zorgt ervoor dat wanneer iemand je probeert te bellen, het belgesprek naar jouw telefoon gestuurd wordt. Daarbij zorgt een simkaart ervoor dat je een bepaald aantal MB’s hebt (vaak per maand), waarmee je kunt internetten. Hoeveel belminuten en MB’s je hebt, hangt af van het soort abonnement dat je afsluit. Wanneer je altijd bereikbaar wilt zijn en veel wilt kunnen internetten buitenshuis, kun je het beste een onbeperkt internet en bellen abonnement afsluiten.

Verschillende soorten simkaarten

Er zijn verschillende soorten simkaarten. Zo kun je kiezen voor een dual-sim: hier zitten twee simkaarten in, waardoor je twee nummers op één telefoon kunt gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je je zakelijke nummer en privénummer op dezelfde telefoon wilt gebruiken. Je hebt hier wel twee losse abonnementen voor nodig. Je kunt ook kiezen voor een e-sim. Deze simkaart is een vervanger van de plastic simkaart. Je kunt hem bij het afsluiten van je abonnement downloaden, waardoor niet hoeft te wachten tot je een fysieke sim binnenkrijgt. Dit type sim is echter nog niet geschikt voor elke telefoon.


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.