Hoe Werkt Coinbase? Een Gids voor Beginners

coinbase

Coinbase is een van de meest populaire platforms voor het kopen, verkopen en beheren van cryptocurrencies. Sinds de oprichting in 2012 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste en meest betrouwbare namen in de cryptowereld. Maar hoe werkt Coinbase precies? In deze gids bespreken we de basisprincipes van het platform, hoe je een account aanmaakt, cryptocurrencies koopt en verkoopt, en de extra functies die Coinbase biedt.

Wat is Coinbase?

Coinbase is een cryptocurrency-uitwisseling en digitale wallet-provider die gebruikers in staat stelt om verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en opslaan. Het platform is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid en veiligheid als topprioriteiten, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginners als ervaren beleggers. Coinbase biedt toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), en vele anderen.

Een Account Aanmaken op Coinbase

Het aanmaken van een account op Coinbase is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om te beginnen:

 1. Registreren: Ga naar de officiële website van Coinbase (www.coinbase.com) en klik op ‘Sign Up’. Vul je persoonlijke gegevens in, zoals je naam, e-mailadres en een veilig wachtwoord.

 2. Verificatie: Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, moet je je identiteit verifiëren. Dit omvat het uploaden van een geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs) en soms een selfie voor extra beveiliging.

 3. Beveiliging: Coinbase raadt aan om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen voor extra beveiliging. Dit voegt een extra laag bescherming toe aan je account door een code naar je telefoon te sturen bij elke inlogpoging.

Cryptocurrencies Kopen en Verkopen

Een van de belangrijkste functies van Coinbase is de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Hier is hoe het werkt:

 1. Stortingen: Voordat je cryptocurrencies kunt kopen, moet je geld storten op je Coinbase-account. Dit kan via verschillende methoden, zoals bankoverschrijving, creditcard of PayPal (afhankelijk van je locatie).

 2. Cryptocurrencies Kopen: Ga naar de ‘Buy/Sell’-pagina, kies de cryptocurrency die je wilt kopen, voer het bedrag in en selecteer je betalingsmethode. Controleer de details en bevestig de transactie.

 3. Cryptocurrencies Verkopen: Het proces van verkopen is vergelijkbaar met kopen. Ga naar de ‘Buy/Sell’-pagina, selecteer de cryptocurrency die je wilt verkopen, voer het bedrag in en kies hoe je de opbrengst wilt ontvangen (bijvoorbeeld op je bankrekening of in je Coinbase-wallet).

Beheren van Je Portfolio

Coinbase biedt een overzichtelijke interface voor het beheren van je crypto-portefeuille. Hier zijn enkele handige functies:

 1. Dashboard: Het dashboard geeft een overzicht van je accountbalans, recente transacties en de huidige waarde van je portefeuille.

 2. Prijswaarschuwingen: Je kunt prijswaarschuwingen instellen om op de hoogte te blijven van belangrijke koerswijzigingen van je favoriete cryptocurrencies.

 3. Rapportages: Coinbase biedt rapportages over je transacties en winst/verlies, wat handig is voor belastingdoeleinden en het bijhouden van je investeringen.

Extra Functies van Coinbase

Naast de basisfunctionaliteiten biedt Coinbase ook enkele extra functies die de gebruikservaring verbeteren:

 1. Staking: Sommige cryptocurrencies die je op Coinbase aanhoudt, kunnen worden gestaked. Dit betekent dat je beloningen kunt verdienen door je munten vast te zetten en het netwerk te ondersteunen.

 2. Coinbase Pro: Voor gevorderde gebruikers biedt Coinbase Pro een platform met meer geavanceerde handelsopties en lagere kosten.

 3. Earn: Met Coinbase Earn kun je gratis cryptocurrencies verdienen door educatieve video’s te bekijken en quizzen te voltooien over verschillende crypto-projecten.

 4. Coinbase Card: In sommige regio’s biedt Coinbase een debitcard waarmee je direct kunt uitgeven vanuit je crypto-portefeuille.

Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid is een topprioriteit voor Coinbase. Het platform gebruikt verschillende beveiligingsmaatregelen om je account en fondsen te beschermen:

 1. Tweefactorauthenticatie (2FA): Zoals eerder genoemd, voegt 2FA een extra laag bescherming toe.

 2. Koud Opslag: Het grootste deel van de fondsen van gebruikers wordt offline bewaard in ‘koude opslag’, wat betekent dat ze niet toegankelijk zijn via internet en daardoor minder kwetsbaar voor hacks.

 3. Verzekering: Coinbase verzekert een deel van de fondsen die online worden bewaard tegen diefstal door cyberaanvallen.

Slot

Coinbase is een gebruiksvriendelijk en veilig platform dat een breed scala aan diensten biedt voor het kopen, verkopen en beheren van cryptocurrencies. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen zet in de cryptowereld of een ervaren belegger op zoek naar geavanceerde handelsopties, Coinbase heeft voor ieder wat wils. Door zijn eenvoudige interface, sterke beveiligingsmaatregelen en uitgebreide functies, blijft Coinbase een van de beste keuzes voor cryptogebruikers wereldwijd.


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.