Otto trends herfst/ winter

We kunnen er niet langer meer omheen, het is herfst!

Tijdens deze regenachtige, koude dagen kan het geen kwaad om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Een goed excuus dus om eens even lekker te gaan shoppen! Maar waar moet je nu op letten tijdens het shoppen? Wat zijn dé damesmode trends van deze herfst en winter? OTTO heeft ze op een rijtje gezet.

1. Maxi trend

Het mooie weer mag dan wel voorbij zijn, maar de zomer zal toch nog even bij ons blijven. Sommige zomertrends zijn namelijk ook dit najaar nog in een winters jasje te zien: maxi rokken en jurken mogen zeker je kast nog niet uit! Let er wel op dat de rok echt tot nét boven de grond valt, anders sla je de plank juist mis.

2. Opvallende prints

Prints zie je dit najaar overal. In fotovorm, in tekstvorm, in abstracte vorm, als een caleidoscopische print, als een Jordanees bloemenbehangetje, als een British ruitjesprint of zelfs als print op print. Het kan niet gek genoeg zijn. Vooral opvallende prints op leggings zijn überhip!

3. Nepbont

Ook bont komen we weer volop tegen. Bontjassen, gilets in bont, jassen met bontkraag, bont op je schouders of mouwen van bont. Maar let wel op, de trend is nepbont. Dus ‘faux fur’. Echt bont is not-done!

4. Leer, leer en nog eens leer

Leer is naast bont dé nieuwe musthave van het najaar 2012. Modellen met leren jassen, leren broeken, leren leggings, leren rokken, leren tops en zelfs leren jurken paradeerden over de catwalks in New York en Parijs. Je mag van top tot teen in leer. Laat leren items dus zeker niet ontbreken aan je garderobe!

5. Peplums

Je kunt het je zo gek niet verzinnen: peplum tops, peplum rokken, peplum blazers, peplum jurkjes en zelfs peplum zwempakken. Het schootje is hotter dan hot! Ze vormen je figuur tot een prachtig, vrouwelijk zandlopersilhouette. Een echte musthave!

6. Business lady

Een mantelpak is dit najaar niet alleen meer voor zakenvrouwen besteed. De überchique business look is namelijk één van de nieuwste trends. Items die je bij deze look zeker in je klerenkast moet hebben hangen zijn de kokerrok, slim fit broeken die tot net boven je enkel vallen, korte eivormige jasjes, juweelknopen, schattige ronde kraagjes en sierlijke pumps met een puntig neusje.
Bij deze trend is het belangrijk is dat je een mix maakt van trendy en klassiek. Wees hierbij creatief en maak lekker gekke combinaties. Gebruik kleur en veel contrasterende materialen: alle heftige en gekke materialen mogen met elkaar gecombineerd worden. Beter te veel dan te weinig!
Om je look helemaal af te maken, toupeer je je haar in een jaren ’60 bouffant look.

7. Dark Romance

Ben je een duistere, mysterieuze chick? Dan is de ‘romantische gotiek’ wat voor jou. Voor deze look geldt één regel: shop zwart! Wanneer je toch een klein beetje afwisseling wilt, dan kun je diepblauwe en bloedrode accenten gebruiken.
De musthave items voor deze look zijn lange donkere fluwelen rokken, hooggesloten blouses van doorzichtig chiffon en zijde, bloemborduursels, zwart kant, rijgveters als sluiting, capes, tailor-made jasjes en korsetten, brede ceintuurs en kruisjes.

8. Barococo

Ben je wel romantisch, maar niet zo duister? Ga dan voor de Barococo najaarstrend. Deze trend is een mix van Barok en Rococo, wat zich uit in looks met borduursels, krullige prints, zware stoffen en gouden items.

9. Geef acht!

Laat je stoere kant zien met de ‘military trend’. Voor deze trend shop je legergroene kleuren, een paar stoere biker boots en de ‘army jacket’.

10. Statement accessoires

Als je je outfit echt af wilt maken, gebruik dan accessoires. En leef je hierbij vooral lekker uit! Draag statement kettingen, grote ringen en veel armbanden. Maar accessoires bestaan uit meer dan sieraden alleen. Een speels hoedje, stoere studs, een leuke strik, fonkelende stenen of een schattig klein tasje geeft je outfit die ultieme finishing touch. Met OTTO mode kan alles.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.