4 tips voor het maken van je kaarten

Voor de belangrijkste momenten het leven is een kaartje nog altijd de meest gebruikte manier om attent te zijn. Van trouwkaart tot verhuiskaart, in dit digitale tijdperk is het heel makkelijk om zelf je kaarten te maken waar je vrienden van achterover vallen. Hieronder staan vier tips om je te helpen bij het maken van geweldige kaarten.

1.       Design programma

Om mooie kaarten te maken kan je natuurlijk knippen en plakken in Microsoft Paint, maar als je het wat serieuzer aan wilt pakken is het de moeite waard om je te verdiepen in Photoshop. Met Photoshop kan afbeeldingen bewerken, verschillende lagen aanbrengen, effecten toevoegen en je dat  vervelende vlekje in je nek verwijderen!. Photoshop is helaas niet gratis, een goed alternatief is het gratis programma Paint.Net. Dit gratis programma heeft nagenoeg dezelfde functies als Photoshop en is hier te downloaden.

2.       Pinterest

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een leuke kaart kan het goed zijn om eens een profiel aan te maken en een kijkje te nemen op de website Pinterest.com. Deze website is een online prikbord waar je afbeeldingen kan prikken op prikborden met verschillende onderwerpen. Via de zoekfunctie kan je zomaar een tof ontwerp vinden waardoor jij inspiratie op doet voor je kaart!

3.       Rechtenvrije afbeeldingen

Mocht je verschillende afbeeldingen willen gebruiken om in je kaart te gebruiken kijk dan eerst wel even of de afbeeldingen rechtenvrij zijn. Het is niet zo dat als een plaatje op internet staat dat het zomaar te kopiëren en te gebruiken is. Een zoekmachine voor gratis rechtenvrije afbeeldingen is http://compfight.com/.

4.       Formaat

Houdt rekening met het formaat van de kaart. Zorg dat de afbeeldingen die je gaat gebruiken groot genoeg zijn en een hoge kwaliteit hebben. Op je beeldscherm kan je kaart er goed uitzien, maar als het wordt gedrukt kan de kwaliteit altijd tegenvallen.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.