Vervallen gazonnetje? Knap ‘m zelf op!

Iedere vrouw droomt toch van een fotogeniek gazon? Maar in feite hebben veel mensen een vervallen, dor ogende grasplak. En waarom? Vaak gewoon omdat ze te weinig verstand hebben van grasonderhoud. Daar gaan we even verandering in brengen. Dames, opgelet!

(is je gazon niet meer te redden? Koop dan kant-en-klaar voorgekweekt gras en leg je gazon in een middagje opnieuw aan!)

1. Kalken

Veel mensen hebben last van ongewenste groei van onkruid en mos in huis gras. Dat ontstaat door een te hoge zuurgraad van de ondergrond van het gazon. Het voorkomen van deze wildgroei doe je door je gazon te bestrooien met kalk. Eens per jaar is voldoende, bij voorkeur in het vroege voorjaar (februari). Het kalk zal de ondergrond neutraliseren en zorgen voor mooi zuiver gras zonder troep ertussen.

2. Bemesten

Net als mensen, dieren en planten, heeft ook gras voeding nodig. En bij voorkeur biologische mest. Bestrooi je gras twee tot drie keer per jaar (tussen maart en oktober) met mest. Zorg dat je dit altijd pas twee maanden ná het strooien van het kalk doet, anders werkt de mest niet optimaal.

3. Maaien

Je gras maai je op z’n best zo rond de 40 mm lengte. Doe dat tijdens de zomermaanden twee keer per week. In het voorjaar (maart – mei) is eens per week vaak voldoende.

4. Sproeien

Iedere week eenmaal 2 uur sproeien tijdens droog weer. Dus niet dagelijks even sproeien… door wekelijks twee uur te sproeien versterk je de wortels van het gras.

5. Onderhoud tijdens de winter en herfst

prik gaten in het gras als water te lang op het gazon blijft staan. hiermee voorkom je dat het gras stikt!

Zo, dit zijn de belangrijkste tips voor het mooi maken en houden van je gazon. Het is heel simpel, écht! Geniet van je tuin… enjoy the summer!


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.