Ford gaat voor veiligheid met slimme elektrische fiets

Autofabrikant Ford heeft een nieuwe, slimme opvouwbare fiets gepresenteerd die trilt wanneer auto’s de fietser willen inhalen. Hoewel nu nog alleen in herenmodel, is dit concept natuurlijk ideaal met betrekking tot veiligheid voor moeders met jonge kinderen achterop!

De fiets heeft sensoren die doorhebben wanneer er verkeer nadert. De motor kan snelheden tot 25 kilometer per uur halen en de batterij gaat ongeveer anderhalf uur mee, aldus Ford.

smartbike-ford

In het stuur zitten trilmotortjes die in verbinding staan met het navigatiesysteem van de bijbehorende app. Wanneer de fietser rechtsaf moet slaan, trilt de rechterkant van het stuur licht. Ook heeft de fiets sensoren die doorhebben wanneer er verkeer nadert. Wil een auto de fietser inhalen, dan geeft het stuur een kleine waarschuwing.

Als de fiets wordt gekoppeld aan een hartslagmeter kan de motor in de fiets zo worden ingesteld dat hij de fietser begint te ondersteunen wanneer hij of zij moe wordt, altijd handig als de kids wat ouder (lees: groter) worden!

Wellicht is het geen Ford GT, maar de fiets is een interessant project van Ford! Ford-liefhebbers, check trouwens ook een besteonderdelen.nl als je regelmatig sleutelt aan eigen bolide.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.