Review: Brazilian Wax behandeling bij Less is More in Nijmegen

less is moreEen salon waar je ’s morgens binnenloopt en eind van de dag weer tiptop naar buiten loopt. Bij ‘Less is More’ in Nijmegen kun je voor veel behandelingen terecht, waaronder ook de ‘Brazilian Wax’. Wij hebben deze behandeling ondergaan en delen graag onze ervaring met jullie!

Brazilian Wax in Nijmegen

Er heerst best veel taboe rondom de ‘Brazilian Wax’. Is het pijnlijk? Voel ik me er comfortabel bij? Het is vaak een welles-nietes spelletje in je hoofd en brengt dus veel twijfels met zich mee.

Voor veel vrouwen kan de drempel te hoog zijn om zich letterlijk ‘bloot’ te geven en zo’n behandeling te ondergaan. Ik ben van mening dat je niet kunt oordelen totdat je het zelf hebt gedaan en ik ben over die welbekende drempel gestapt!

Er zijn onder de ‘Brazilian Waxes’ 3 verschillende soorten:

  •  Alles buiten de slip, ofwel de American Wax
  • Alles buiten de string, ofwel de French Wax
  • Alles (letterlijk alles), ofwel de Bikini Full Brazilian Wax (hierbij kan iemand er ook voor kiezen om een streepje, rechthoek of driehoek te laten staan)

Ik heb zelf gekozen voor de Bikini Full Brazilian Wax. Hierbij wordt ieder haartje verwijderd zowel bij de schaamstreek als bij de ‘achterkant’. Vóór de behandeling heb ik twee weken niet mogen scheren en heb ik regelmatig gescrubd met een natuurlijke scrub op suikerbasis.

Etherische oliën en producten van Rituals worden afgeraden, want deze producten kunnen de zuurgraad van de huid verstoren. Hierdoor kunnen er ook sneller onaangename geurtjes of schimmels ontstaan – brrr – en daar zitten wij vrouwen natuurlijk niet op te wachten!

less is more nijmegenIn de Nieuwstraat in Nijmegen vind je ‘Less is More’, waar je ontvangen wordt op een rode loper.

Op naar Nijmegen, want de dag van de behandeling was inmiddels aangebroken!
Met een lichte spanning welteverstaan, omdat dit voor mij de eerste keer is dat ik een echte ‘Brazilian Wax’ zou ondergaan en totaal geen idee had wat ik kon verwachten.

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen door Marlou, die tevens ook de behandeling zou uitvoeren bij mij. Ik was ruim op tijd en kon direct mee naar de behandelkamer waar ik me nog even kon opfrissen en mijn onderkleding kon uittrekken.
Vervolgens nam ik plaats op een behandeltafel en kreeg ik een handdoekje over mijn buik. Op de behandeltafel ligt een papieren stuk dat na iedere behandeling vervangen wordt.

behandeling less is moreEen van de behandelkamers bij Less is More.

Ik denk dat veel vrouwen zich misschien ongemakkelijk voelen bij het idee dat je je én al weken niet hebt geschoren én dat je daar bloot ligt, maar zij zien zoveel vrouwen dat je je echt nergens, maar dan ook echt nérgens voor hoeft te schamen of druk om te maken.

Ik voelde me heel erg op mijn gemak en zat vol met vragen die ik tijdens de behandeling mocht stellen aan Marlou.

waxHierboven zie je de strip-wax en hot-wax op temperatuur.

Tijdens de behandeling wordt er met 2 soorten wax gewerkt: strip-wax en hot-wax. De wax waarmee gewerkt wordt is van het merk ‘Lycon’.

Strip-wax is een wax die op de haartjes wordt gesmeerd en daarna met een losse strip wordt verwijderd. Deze methode gebruiken ze vooral bij het bovenste gedeelte tijdens de ‘Brazilian Wax’.

De hot-wax is een wax die vanzelf al op de haartjes hard wordt en daarbij wordt dus alleen de wax weggetrokken zonder extra strip.

Beide soorten wax worden met een spatel aangebracht en die spatel wordt bij iedere klant ook vervangen, wel zo hygiënisch.

Het praten tijdens de behandeling vond ik zelf heel prettig omdat je daardoor niet bezig bent met afvragen in je hoofd of het pijn gaat doen.
De pijn vond ik overigens reuze meevallen. Marlou gaf aan dat de eerste keer altijd het minst prettig is, maar naar mate je vaker gaat waxen komt haar minder dik/stug terug en vaak ook in een mindere hoeveelheid, dus dit maakt het waxen steeds prettiger!
Gemiddeld blijft het haar zo’n 2 weken weg, maar dit is per persoon natuurlijk verschillend.

Ik was benieuwd hoe vaak je terug moet komen voor het waxen om het echt mooi te houden en Marlou gaf aan dat tussen de 4-6 weken aangeraden wordt.
Na de eerste wax-behandeling wordt 4 weken aangeraden, omdat na de eerste behandeling de haren nog iets sneller terug kunnen komen.

Voor de behandeling staat een half uur gepland, maar ook dit kan bij de ene persoon heel snel zijn en bij de ander iets minder snel. Ik heb zelf 20 minuten op de behandelstoel gelegen en na de behandeling heeft Marlou de gewaxte delen nog ingesmeerd met een olie tegen het plakken en om het te verzachten.

Zijn er nog belangrijke dingen voor na de behandeling?

Ik vroeg me af of je kans hebt op irritatie of een gevoelige huid en wat ik absoluut wél of niet mag doen.

Na de behandeling kan de huid misschien een beetje rood zijn en iets gevoelig, maar de huid herstelt zich snel en dit trekt dus snel weer weg. Je hebt dus niet zoals na het scheren kans op vervelende bultjes.

lycon scrub 1
Hierboven zie je de Lycon scrub, verkrijgbaar in 4 heerlijke geuren!

Het is belangrijk dat je na 2 dagen gaat scrubben met een natuurlijke scrub op suikerbasis.
Bij Less is More verkopen ze van ‘Lycon’ – zelfde merk als de wax- mooie potten scrub in allemaal fijne geuren voor E22,50. Het scrubben is belangrijk om zo ingegroeide haartjes te voorkomen. Ingegroeide haartjes kunnen bij waxen iets eerder voorkomen, omdat de haar met haarwortel verwijderd wordt en dus helemaal opnieuw moet terug groeien. Als je goed scrubt is er dus helemaal niks aan de hand!20151021_135326

Hoe heb ik het ervaren? Wax ervaring

De hele behandeling heb ik vanaf begin tot het eind goed ervaren. Voor mij was het de allereerste keer en ik zou het zo weer doen. Omdat ik me heel erg op mijn gemak voelde en superfijn werd geholpen door Marlou heb ik de pijn ook eigenlijk niet meegekregen.

Na de behandeling voelde het heel iets gevoelig aan, maar absoluut niet op een vervelende manier. Ik heb na de behandeling nog even rustig een kop thee gedronken en kon terecht met al mijn vragen. Het is wel een feit dat als je aan waxen begint het eigenlijk het beste is om dit ook te blijven doen, dus daarin heb ik mijn keuze snel gemaakt. Het is een heerlijk gevoel dat je je niet iedere dag hoeft te scheren en om het glad te laten aanvoelen. Echt een aanrader!

impressie
Een kleine ‘sfeerimpressie’ binnen in de salon.

Full Brazilian Wax belangrijke weetjes:

  • Haren moeten minimaal 0,5 cm zijn om ze goed te kunnen verwijderen. Te lange haren zijn minder prettig, omdat dit pijnlijker kan zijn tijdens het verwijderen van de haren. Heb je langer dan 2 weken niet geschoren? Geen probleem! In de salon zullen ze het haar dan eerst trimmen, dit geldt ook wanneer je later dan de 4-6 weken terugkomt.
  • Gemiddeld blijven de haren 2 weken weg ( let wel; dit is per persoon verschillend en afhankelijk van haargroei).
  • Door vaker te waxen komen haren zachter en soms zelfs minder terug!
  • Na het waxen mag je 24 uur geen gebruik maken van sauna, zwembad of zonnebank.
  • Vermijd 24 tot 48 uur na de behandeling warmte en wrijving.
  • Ook met piercings is het gewoon mogelijk om te laten waxen!
  • Tijdens onze ‘maandelijkse periode’ kunnen we ook gewoon laten waxen, hier wordt ook helemaal niet moeilijk over gedaan.

Benieuwd naar alle behandelingen van Less is More? Kijk dan gauw op de website voor meer informatie!


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.