5 vragen aan: Blogster Fannetiek

fannetiek 1Een inspiratiebron voor vrouwen die zich bezig houden met sporten en voeding; Anne Haakmeester. In onze rubriek ´5 Vragen Aan´ gaat Anne in op haar leven en achtergrond als blogger van haar eigen blog Fannetiek.

Wanneer en waarom ben je ooit begonnen met bloggen?

Ik ben bijna op de dag af twee jaar geleden begonnen met Fannetiek.nl. Op 5 december 2013 schreef ik mijn eerste blogpost waarin ik ook de reden uitleg; ik zou in december 2014 meedoen met mijn eerste fitnesswedstrijd. Het eerste jaar heb ik dan ook iedereen op de hoogte gehouden van mijn vorderingen, avonturen en gedachten tijdens die ‘fitjourney’. In de loop der tijd heb ik een schare trouwe volgers en lezers opgebouwd en tegenwoordig lezen duizenden mensen per maand mijn blog. Inmiddels ben ik op weg naar mijn volgende wedstrijdseizoen en ook hier houd ik mensen van op de hoogte (middels mijn #PrepPretblogs) als ook van het laatste nieuws op het gebied van (kracht)training, voeding en soms een stukje fashion of beauty. Of gewoon geneuzel. Dat soms ook.

fannetiek 5

Wat vind je het leukste aan bloggen, wat zijn jouw favoriete topics bijvoorbeeld?

Ik merk dat ik het in de loop van de tijd erg ben gaan waarderen om naast persoonlijke updates, ook vragen van lezers te kunnen beantwoorden. Dit doe ik via de VragenRubriek van Fannetiek. Ik besefte me, mede door de vele mails die dagelijks ontvang, dat er zó veel onduidelijkheden bestaan omtrent voeding, diëten en training en dat veel mensen eigenlijk helemaal niet zo goed weten waar ze moeten beginnen, waar ze de motivatie vandaan moeten halen of hoe ze hun doelen moeten bereiken. Ik probeer daar mede door mijn blog en Instagram duidelijkheid over te geven, en ik denk dat dat best aardig gaat.

Is dit je fulltime job of doe je nog iets anders naast het bloggen?

Naast mijn blog geef ik (online) voedingsadvies en personal training. Alles wat ik doe staat pretty much in het teken van trainen en health en natuurlijk mijn wedstrijden.

fannetiek 4

Wat is je leukste en gekste moment geweest in het kader van bloggen?

Oef! Goeie vraag. Ik kan niet zo snel een moment bedenken! Ik krijg veel uitnodigingen voor leuke events of meetings en ga af en toe in op zo’n uitnodiging. Niet allemaal hoor, dan zou ik geen tijd meer hebben om te trainen, en ik wil mijn lezers vooral op de hoogte houden van zaken die er toe doen als het aankomt op krachttraining en voeding. Wel heb ik afgelopen jaar mijn eerste FannTalk event opgezet. Ik wilde mijn volgers/lezers ontmoeten om zo nog meer vragen te kunnen beantwoorden en afgelopen september was de eerste editie. Het voelt heel goed om anderen te kunnen helpen, motiveren en inspireren, dus er komen zeker meerdere edities.

Wie is de leukste blogger/blogster die je ooit hebt ontmoet, en welke blogger/blogster zou je nog eens willen ontmoeten?

Ik heb heel veel leuke bloggers mogen ontmoeten afgelopen jaren, zoals Aranka van FitGirlcode.com, Claartje van Foodness.nl, Jelmer de Boer van zijn gelijknamige blog, Jenny van Healthyfans en EsméeNoelle van Workthates en nog een boel andere bloggers. Het grappige vind ik altijd dat het een kleine wereld is, als het de ‘fitties’ van Nederland betreft. Bij grotere events komen we elkaar bijna altijd wel tegen.

Bonusvraag: Aan welke blogster moeten wij hierna echt de ‘Vijf vragen aan’ voorleggen?

Deze vijf vragen zou ik voor willen leggen aan Debby Nuchelmans van Six feet from the Edge!

fannetiek 2


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.