Wandelen bij Park Den Dunki op Curaçao!

Wandelen bij Park Den Dunki op Curacao!Park Den Dunki Curacao

Wil je een actieve bezigheid in plaats van op het strand liggen? Trek dan goede schoenen aan en ga met ons mee naar Park Den Dunki op Curaçao!

Als je hier op het eiland woont wil je soms wel een dagje iets actiever zijn dan alleen maar liggen op je strandbedje. Gelukkig zijn er voor de sportieve mensen onder ons op Curaçao genoeg leuke dingen om te ondernemen.

Parke Den Dunki in Curaçao

Vandaag nemen wij jullie mee naar Park Den Dunki, dit park ligt in Zuurzak nabij de zoutpannen van Janthiel.

In dit park vind je nog veel historische elementen terug omdat dit park vroeger in gebruik was als ‘herstellingskamp’ voor slaven. Later werd hier een zwanenpark van gemaakt door een familie met veel vermogen.

In deze dagen is het een heel rustig park waar mensen met hun hond lopen, mensen rustig wandelen of mensen hun sportactiviteit uitoefenen zoals bijvoorbeeld mountainbiken.

Een plattegrond vind je bij de ingang zodat je precies ziet hoe je moet lopen en waar de ‘hotspots’ zich bevinden zoals bijvoorbeeld de flamingo’s.

Vanaf de ingang loop je door een groot gebied waarbij je eigenlijk niet echt een duidelijk looppad ziet, maar vooral veel dichtgegroeide struiken, laaghangende takken, en als het geregend heeft is het op veel plekken nat en blubberig.
Op sommige plekken staan bordjes met teksten over een historisch gedeelte en wat zich daar ooit heeft afgespeeld.

Park Den Dunki Curacao

Park Den Dunki Curacao flamingo's

Aan het einde van het park ruilen de bomen en takken zich in voor een grote woestijnachtige vlakte van hard zand waar je helemaal rondom de flamingo’s kunt lopen.

De flamingo’s zijn helaas erg schuw dus heel dichtbij komen ze niet, maar het uitzicht is er zo rustgevend! Zorg er wel voor dat je een flesje water bij je hebt, van al dat lopen krijg je best wel dorst en zorg dat je je goed insmeert met zonnebrand tegen het verbranden.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.