Review: IPL behandeling bij schoonheidssalon Amunra!

IPL behandeling bij schoonheidssalon Amunra!

Amunra Amersfoort
Vandaag bezocht ik schoonheidssalon Amunra in Amersfoort voor een IPL behandeling. Voor mij de allereerste keer dat ik deze behandeling onderga en ik ga jullie er alles over vertellen!

Vandaag bracht ik een bezoekje bij eigenaresse Hind van schoonheidssalon Amunra in Amersfoort. Ik zat er zelf al heel lang aan te denken dus besloot ik vorige week om een afspraak te maken voor vandaag. Uiteindelijk wil ik ook graag mijn benen en bikinilijn laten behandelen met IPL, maar ik start vandaag met de oksels om eerst het resultaat te zien.
Van de behandeling voel je vrij weinig hooguit een klein tikje bij iedere flits. Er gaat een flits apparaat op het behandelde gebied met een soort gel en geeft flitsen af op de haarzakjes.
De behandeling duurt niet lang, maar alles wordt wel goed besproken met je.

Wat is belangrijk voordat je een IPL behandeling ondergaat?

Het is belangrijk dat je voor de behandeling goed geschoren oksels hebt (let op: 4 tot 6 weken voor de behandeling niet harsen of epileren). Op het moment dat je oksels niet goed geschoren zijn kan het zijn dat de IPL behandeling minder goed pakt.

En waar moet je na de behandeling rekening mee houden?

  • Niet de zon in of onder de zonnebank.
  • Niet direct intensief sporten in verband met gevoeligheid van de huid (24 uur).
  • Niet harsen of epileren alleen scheren of knippen.
  • Geen zelfbruiner gebruiken.
  • Mocht je toch in de zon gaan, let er dan op dat je alles goed bedekt.
  • Geen strakke kleding dragen na de behandeling rond de behandelde huid.
  • Na de behandeling niet te warm douchen.
  • 24 uur geen deodorant gebruiken
  • 70 tot 80% van alle haren zullen definitief onthaard worden.
  • Het kan zijn dat je na de behandeling iets meer haar krijgt doordat de ‘slapende’ haarzakjes actief worden. Dit is niet erg, zo kunnen er alleen maar meer haarzakjes behandeld worden en heb je kans op langer ‘haarloos’ resultaat.
Hoeveel behandelingen heb je nodig?
 Bij IPL heb je ongeveer tussen de 8 en de 10 behandelingen nodig. Dit is wel afhankelijk per persoon, maar gemiddeld gezien zijn 8 behandelingen wel nodig.
Om de hoeveel weken herhaal je de IPL behandeling?
 De IPL behandeling moet je om de 4 weken herhalen tot het juiste resultaat behaald is. Je hebt namelijk iedere 4 weken weer een andere fase van de haargroei.
Na het behalen van het juiste resultaat:
Na de 8 tot 10 behandelingen is het belangrijk dat je de zon of zonnebank 3 tot 6 maanden vermijd met de behandelde plek. Aangezien ik nu bezig ben met mijn oksels is dat geen probleem omdat je die nooit letterlijk blootstelt aan de zon.

Daarnaast is het belangrijk dat je het goed beschermt met een hoge beschermingsfactor bijvoorbeeld SPF30. Zelf gebruik ik altijd SPF50 voor een goede bescherming.

Over een aantal weken zal  ik mijn behandeling weer vervolgen en zal ik jullie op de hoogte houden na een paar behandelingen hoe de resultaten zijn.
Een losse IPL behandeling voor de oksels kost nu 15 euro dus ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook ‘haarloos’ de zomer tegemoet? Kijk dan op de website voor alles prijzen en maak een afspraak bij schoonheidssalon Amunra!

 

 


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.