Hotel Review: INK Hotel Amsterdam

bedroom executive room

Overnachten in historische panden aan de Amsterdamse grachten of in de sfeervolle Amsterdamse straten. Voor een nacht vol luxe en een ’touch’ van historie zit je bij het INK Hotel in Amsterdam helemaal goed. Wij mochten er een nachtje doorbrengen om dit gevoel zelf te beleven.

Het INK Hotel in Amsterdam heeft haar naam te danken aan de historie van het pand. Als voormalig thuishaven van de Nederlandse krant ‘De Tijd’ was het de plek waar verhalen ontstonden, werden geschreven en uiteindelijk gedrukt werden met inkt.

Dit historische zie je ook erg veel terug in de details en benamingen binnen het hotel, zoals het restaurant/bargedeelte, dat ze de ‘Pressroom’ hebben genoemd.

Bij binnenkomst van de schuin aflopende entree word je verwelkomd aan de receptiebalie waar je direct vriendelijk geholpen wordt en aan de rechterzijde vind je de bovengenoemde Pressroom. Je voelt direct de vriendelijke en relaxte sfeer en dat gevoel van luxe en service.

entree

bar ink hotel

Eenmaal aan bar van de Pressroom zie je boven je hoofd allerlei kranten opgestapeld liggen en op de menukaart vind je titels zoals  ‘start the press’ en ‘off the record’ Op de menukaart zie ik trouwens ook een ‘guilty pleasures’ kopje, maar hierover later meer..

kaart ink

Rechts van de bar vind je de ‘Library’, een zithoek met luxe banken waarbij er boven de banken heel toepasselijk rijen boeken liggen.

ontbijt ink

In het restaurantgedeelte links van de bar vind je veel schrijfmateriaal dat de wand siert, zoals rollen printpapier en talloze bakjes met blauwe balpennen erin die erom vragen gebruikt te worden zoals tientallen jaren geleden.

where stories

In de ontvangsthal die leidt tot de bar, het restaurant en de binnenplaats (voor de rokers), vind je een panoramadak dat zich richt tot de tekst ‘Where stories are yet to be written’.

Bij binnenkomst van de kamer, de Executive Room, zien we direct een ruime kast, een zithoekje met tijdschriften, een luxueuze tv die 360 graden draaibaar is, een kingsize bed, een waterval douche, een onwijs mooie wastafel met luxe zeepjes en uiteraard een toilet.

kingsize bed

Op de hotelkamer vinden we overigens een persoonlijke welkomstboodschap – inclusief uitnodiging voor een welkomstcocktail -, divers schrijfmateriaal, Nespresso apparaat met cupjes, thee en ‘complimentary’ Spa blauw. De ‘deurhangers’ om de schoonmaak een uurtje langer buiten de deur te houden hebben trouwens een toepasselijke tekst in de context van het hotel.

Wij waren natuurlijk benieuwd hoe vrouw-vriendelijk dit hotel is en of er ook wordt gedacht aan de dingen die wij vrouwen nodig denken te hebben.

badjassenHeerlijke warme badjassen met bijpassende slippers.

hairdryerEen föhn en een zak voor de was-service zijn netjes te vinden in de kast

soapEen assortiment van mini-verzorgingsproducten staat klaar in de badkamerruimte.

In de kamer bevinden zich grote spiegels waarin we nog een laatste check kunnen doen voordat wij de deur uit gaan. Kortom; alle dingen die we nodig zouden kunnen hebben zijn aanwezig in de kamer.

kamer inkfitnessQua sportfaciliteiten is er voor de sportievelingen onder ons ook een fitness-zaal beneden in het hotel. Hier kun je even stoom afblazen,  je lichaam goed in vorm houden of de calorieën verbranden die eraan zijn gekomen bij het heerlijke eten in de Pressroom.

Daarover gesproken, voor hen die het heerlijk vinden om zo nu en dan te zondigen; er staan geweldige toetjes op de kaart zoals ‘Dutch style Tiramisu’, heerlijke advocaat met ‘Fryske Dûmkes’ – ofwel zoete frieze koekjes – en daarnaast is er ook nog de ‘Vlaflip’ PRESSROOM Style, lekkere aardbeien met yoghurt en vanille ijs. Mmmm…!

Ook tijdens het ontbijt is er ontzettend veel diversiteit. Naast de gewone boterhammen zijn er ook warme gerechten om de dag mee te starten! We ontdekken een lopend buffet met onder andere brownies, muesli, kaasplankjes, hard- en zachtgekookte eieren, diverse soorten beleg (van gerookte zalm tot vleeswaren), chiazaden, kwark, champignons, enzovoort, en uiteraard mogen er geen verse sapjes en verse smoothie’s ontbreken.

Zelfs met de vrouwen die biologisch eten of allergisch zijn, wordt rekening gehouden in het aanbod. Echt een walhalla aan versnaperingen om de dag mee te beginnen!

food inkfood ink 2food 3drinks 2Entree

De entree van het hotel is zeer uitnodigend, je betreedt een oud-Amsterdams pand en ontdkt vervolgens een ruime, sierlijke lobby waarin je vriendelijk wordt ontvangen..

Stijl

De inrichting van het hotel en vooral de details zijn heel opvallend en in een heldere context, ze geven het hotel echt een unieke sfeer! De historie van het hotel komt goed naar voren middels alle kleine details die zijn toegevoegd overal in het hotel.

Eten

Een perfecte plek om heerlijk te dineren en te ontbijten. Er wordt met iedere gast rekening gehouden, zowel met biologische producten als met de ‘gewone’ producten.

Ontbijten kan al vanaf half 7 ’s morgens voor de vroege vogels en voor hen die nog een uurtje langer willen liggen kan er tot half 11 aangeschoven worden. Wij merkten dat er een knipoog werd gegeven als je iets voor half 11 aanschoof.

Bar

De bar is mooi ingedeeld en staat vol met mooie flessen likeur, whisky’s en bijzondere wijnsoorten. We zien sparkling/wit/rosé en rode wijnen in meer dan 20 verschillende soorten.

In de bar vind je een uitgebreide kaart met bijzondere cocktails.  Ze hebben overigens ook non-alcoholische cocktails ofwel ‘virgin cocktails’, ideaal als je bijvoorbeeld zwanger bent en toch wilt genieten van de kunsten van de barman. Aanrader: de heerlijke cocktail met munt, limoen aardbeien, hibiscus en bruisend water, ofwel de ‘first virgin’!

Extra faciliteiten

De fitnessruimte onder het hotel is ideaal en is eigenlijk een must voor elk hotel dat claimt van alle gemakken voorzien te zijn.

Voor de rokers onder de hotelgasten is er een mooie binnenplaats waar gerookt kan worden zonder echt het hotel uit te moeten, ideaal!

Kamers

Er zijn verschillende soorten kamers:

  • CLASSIC KAMER, 2 Eenpersoonsbedden
    17 – 21m2, 40″ LCD TV, kluis, minibar, airconditioning, gratis WIFI, CO Bigelow gastenartikelen, haardroger, badjassen.
  • CLASSIC KAMER, 1 Queensize Bed
    17 – 21m2, 40″ LCD TV, kluis, minibar, airconditioning, gratis WIFI, CO Bigelow gastenartikelen, haardroger, badjassen.
  • SUPERIOR KAMER, 1 Kingsize Bed
    22-25m2, 40″ LCD TV, kluis, minibar, airconditioning, gratis WIFI, CO Bigelow gastenartikelen, haardroger, badjassen.
  • SUPERIOR KAMER, 2 Eenpersoonsbedden
    22-25m2, 40″ LCD TV, kluis, minibar, airconditioning, gratis WIFI, CO Bigelow gastenartikelen, haardroger, badjassen.
  • DELUXE KAMER, 1 Kingsize Bed
    24-28m2, 40″ LCD TV, kluis, minibar, airconditioning, gratis WIFI, Nespresso & Thee faciliteiten, CO Bigelow gastenartikelen, haardroger, badjassen.
  • EXECUTIVE KAMER, 1 Kingsize Bed
    28-35 m2, 40″ LCD TV, safe, bureau, gratis WIFI, badkamer met wastafel en gastenartikelen van Molton Brown.
  • JUNIOR SUITE, 1 Kingsize Bed
    35-41m2, lounge ruimte, 2 LCD TV’s, kluis, oversized bureau, gratis WIFI, badkamer met aparte douche en bad, haardroger, wastafel met gastenartikelen van Molton Brown.
  • DELUXE SUITE, 1 Kingsize Bed, Woonkamer
    53m2, woonkamer, 2 LCD TV’s, bureau, kluis, gratis WIFI, badkamer met douche en apart bad met dubbele wasbak. De gastenartikelen zijn van Molton Brown.

Er is dus keuze uit diverse kamers en voor ieder wat wils, van heel simpel tot aan super-luxe!

Eindoordeel:

Het INK Hotel maakt de 4 sterren die zij hebben zeker waar. Er zijn uitstekende faciliteiten en er heerst een vriendelijke, ontspannen, maar vooral luxe sfeer waardoor je echt het gevoel hebt dat je in de watten wordt gelegd. Een mooi hotel in hartje Amsterdam tussen centraal station en de Dam, waar absoluut niks op aan te merken valt verdient wat ons betreft een goede 8,5!

 

 

 

 

 

 

 


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.