Review: Tanden bleken bij WIT in Amsterdam en dit is het resultaat!

WIT tanden bleken

Zoals jullie in het artikel van vorige week hebben kunnen lezen staat WIT al sinds 2003 bekend als allereerste tanden bleek salon in Nederland en werken zij uitsluitend volgens alle richtlijnen. Mocht je het artikel gemist hebben over WIT dan kun je dat hier nog even teruglezen. Vandaag nemen wij je mee tijdens onze behandeling in de salon in Amsterdam.

Ruim 1,5 week geleden ben ik op bezoek geweest bij WIT in Amsterdam. Met alle lovende verhalen die ik online heb gelezen, ging ik er vol goede moed naartoe. Op naar stralend witte tanden!

Benieuwd naar hoe een behandeling in zijn werk gaat en naar mijn persoonlijke ervaring? Lees dan snel verder.

Tanden bleken voor een wit gebit – de behandeling

Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen en vul je vrijwel direct een formulier in met vragen over je gezondheid, of je rookt/drinkt en of je problemen hebt gehad in het verleden met je gebit (denk hierbij aan vullingen etc).

Wit Amsterdam
Na het invullen van het formulier, leggen ze in het kort uit hoelang de behandeling gaat duren en mag je een video uitkiezen om tijdens je behandeling te kijken. Daarna neemt een van de medewerkers je mee naar één van de drie behandelkamers.

Voordat je plaats mag nemen in de stoel, is het verplicht om eerst even de tanden te poetsen met een speciale tandpasta om op die manier alle oppervlakkige plak en aanslag weg te halen, waardoor je het beste resultaat bereikt!

tanden poetsen

wit amsterdam 2

oude kleur wit

Hier wordt gekeken naar de tint waarop je zit voordat de behandeling plaatsvindt.

stoel bril wit amsterdam

In de stoel wordt stap voor stap netjes uitgelegd wat er gedaan wordt bij je tanden en dat is wel heel prettig. Zo kijken ze eerst samen welke kleur je tanden op dit moment hebben en wat een haalbare tint is voor jou.

Ik zat zelf op een tint 6 en voor mij was de allerlichtste tint haalbaar (6 tinten lichter). Je weet dan precies waar je aan toe bent en op die manier lig je ook veel relaxter in de stoel. 

Wit Amsterdam tandenbleken

Nadat je tandvlees is beschermd tegen de whitening gel, wordt de whitening gel aangebracht op de tanden en komt er vervolgens een lamp op te staan die 5 x 12 minuten het werk doet. Na iedere sessie wordt de ‘oude’ gel verwijderd en gaat er weer een nieuwe laag whitening gel op de tanden.

Tijdens de behandeling krijg je een beschermende bril op en is er een koptelefoon aanwezig voor het kijken van je uitgekozen video.  Kies vooral niet voor friends (zoals ik) want dat maakt het soms heel lastig om niet te lachen!

Wit Amsterdam 3

resultaat wit

En het eindresultaat na 5 x 12 minuten.

Na de laatste sessie wordt alles schoongemaakt in je mond en mag je het eindresultaat bewonderen in de spiegel. Het ‘moment supreme’!

Tanden bleken ervaring

Ik heb een heel fijn gevoel overgehouden aan deze behandeling. Het ontvangst vond ik echt heel fijn, Yasmine heeft mij van begin tot het eind heel goed geholpen en alles heel duidelijk uitgelegd.

Persoonlijk ben ik vrij netjes (al zelf ik het zelf) in hoe ik mijn tanden verzorg. Zo was ik afgelopen januari nog bij de tandarts geweest en flossen doe ik dagelijks. Frisdrank drink ik niet en roken doe ik ook niet, maar af en toe een rood wijntje, daar maak ik me wel schuldig aan en ik ben ook een liefhebber van thee!

Het leukste moment vond ik (op het eindresultaat na) dat je te zien krijgt welke tint je tanden vòòr de behandeling hebben en wat het haalbare resultaat gaat zijn.

Na de behandeling heb ik wel last gehad van gevoelige tanden. Dit is ook normaal en kan zeker een aantal uren aanhouden. Bij mij was het gevoelige er na ruim een nacht slapen wel vanaf.  Houd er wel rekening mee dat je 24 uur na de behandeling alleen kleurloze of witte dingen mag eten/drinken. Ze geven je zelfs een menu mee met een paar gerechten als inspiratiebron voor een lekkere maaltijd.

Wit producten tanden

Tip: Ze verkopen bij de salons van WIT speciale (re)whitening tandpasta en nog andere producten om je tanden na de behandeling goed wit te houden. Ik gebruik nu zelf de re-whitening tandpasta (de blauwe tube) en hij bevalt mij erg goed.

Naast een goede behandeling ben ik ook enorm blij met het eindresultaat en merk ik dat ik het nu ook zonde vind om dingen met veel kleurstoffen te nuttigen. Wat mij betreft is WIT een aanrader en krijg je een eerlijk advies, een fijne behandeling en een goed eindresultaat zonder je eigen tanden te beschadigen. We raden ook aan om een kijkje te nemen naar de top 10 tandenbleeksets

Ben je benieuwd naar WIT en wil je een afspraak maken? Die boek je gemakkelijk online via hun website.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.