Krullend haar: hoe houd je dat mooi?

Ben jij gezegend met een prachtige bos krullen? Dan kan het goed zijn dat je een soort haat-liefdeverhouding met je haardos hebt. Voor mensen met krullend haar kan het namelijk een flinke uitdaging zijn om hun lokken in bedwang te houden en er op hun best uit te laten zien. Krullen hebben namelijk de neiging om pluizig, droog en onhandelbaar te worden. Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om de juiste producten en technieken te gebruiken. In dit artikel geven we tips over hoe je jouw krullen mooi kunt houden.

1. Goede shampoo

Het begint allemaal bij een goede shampoo. Heeft jouw haar last van droogte en pluis? Kies dan voor een shampoo die speciaal ontworpen is voor krullend haar. Deze shampoos bevatten vaak hydraterende ingrediënten zoals aloë vera, shea butter of arganolie die ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt. Een goede optie is de clarifying shampoo van Curly Girl. Deze shampoo bevat groene thee en gember en zit qua schoonmaakkracht tussen shampoo en conditioner in. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en opgebouwde productresten, maar is voedend en zachter voor je haar, waardoor je gezondere, glanzende krullen krijgt.

2. Goede conditioner

Naast een goede shampoo is ook een goede conditioner essentieel voor mooi krullend haar. Gebruik na het wassen altijd een hydraterende conditioner die speciaal bedoeld is voor krullend haar. Een  leave-in conditioner krullen kan ook wonderen doen voor jouw krullen! Het helpt om je lokken gehydrateerd te houden gedurende de dag en helpt bij het verminderen van pluis. Je moet dit overigens niet verwarren met een normale conditioner; het is echt een ander product. Een aanvulling op je normale routine van wassen en conditioner. Je brengt het bij voorkeur aan op het moment dat je in de ochtend je haar in model brengt voordat je vertrekt naar je werk of andere bezigheden. Je hoeft het, zoals de naam al aangeeft, niet uit te spoelen. Een leave-in versterkt droog, beschadigd en poreus haar en zorgt dat je lokken hun natuurlijke glans en soepelheid behouden.

3. Borstelen

Borstelen lijkt misschien logisch als onderdeel van onze dagelijkse haarverzorging, maar voor krullend haar is het vaak niet de beste optie. Borstelen kan ervoor zorgen dat je krullen uiteenvallen en pluizig worden. In plaats daarvan kun je een grove kam of je vingers gebruiken om door je haar te gaan wanneer het nat is en daarna laten drogen. Hierdoor blijven je krullen in tact en krijg je minder pluis. Verder is het slim om je haar direct na het wassen voorzichtig uit te borstelen met een grove, gladde borstel of kam. Dit kun je dus doen terwijl je nog onder de douche staat.

4. Zonlicht

Zonlicht kan een grote invloed hebben op de gezondheid van jouw haar, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Hoewel zonlicht op zichzelf geen slechte zaak is, kan te veel blootstelling het wel leiden tot uitdroging van jouw lokken. Probeer daarom altijd een hoed of sjaal te dragen wanneer je veel buiten bent op het moment dat de zon erg schijnt, om jouw haar tegen de felle uv-stralen te beschermen. Ook kun je gebruik maken van producten met SPF die speciaal bedoeld zijn voor het beschermen van het haar tegen schadelijke uv-straling.

5. Slapen tips voor krullend haar

De manier waarop we slapen kan ook invloed hebben op onze krullen. Als we slapen met ons hoofd rechtstreeks op een kussen kunnen onze lokken in elkaar verward raken en pluizig worden. Een goede manier om dit probleem te voorkomen is door te slapen met een satijnen kussensloop of een satijnen mutsje op ons hoofd. Satijn materiaal helpt, doordat het zo glad is, namelijk bij het verminderen van wrijving tussen ons haar en kussen. Hierdoor is er minder kans dat onze lokken in elkaar verward raken en beschadigen door de wrijving.

Houd je krullen prachtig glanzend en gezond

Krullend haar mooi houden is best een uitdaging en vereist (bijna) dagelijkse verzorging en aandacht. Door het gebruik van de juiste producten en technieken kun je ervoor zorgen dat jouw lokken er op hun best uitzien. Gebruik de adviezen die we hierboven hebben gegeven en kijk zelf ook nog voor tips om je haar gezond te houden. Kies voor goede producten speciaal bedoeld voor krullend haar en bescherm jouw lokken tegen schadelijke invloeden zoals zonlicht en slaap op een satijnen kussensloop of mutsje om pluis te voorkomen. Met deze tips kun je jouw krullende haar gezond, gehydrateerd en prachtig houden! Kortom, een bos krullen om trots op te zijn! We raden ook aan om te lezen over de top 10 ingegroeide haren cremes. Veel mensen vragen zich ook af of kort haar nog steeds in de mode is, en het korte antwoord is ja.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.