Zaken waar je niet op hoeft te besparen!

Het zijn dure tijden, iets waar iedereen zich wel op enigerwijze bewust van is. Of het nu de toenemende kosten van de boodschappen zijn of verzekeringen die alsmaar stijgen in prijs. Niet echt iets om blij van te worden. Daarom is het vandaag de dag ook aan te raden om scherp op de uitgaven te letten en te kijken waar je op kunt besparen. Zeker bij vaste lasten is dit slim, deze komen immers iedere maand of ieder jaar weer terug. Maar er zijn ook nog zaken waarop je niet hoeft te bezuinigen, luxe die je jezelf echt af en toe mag gunnen. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder. 

Goed bereikbaar 

Om maar te beginnen met de smartphone, wie gebruikt hem tegenwoordig niet minstens ieder uur? Vaak staat de smartphone in een kwaad daglicht, maar laten we ook vooral niet vergeten wat het ons allemaal brengt. We appen, bellen en bankieren er mee. Ook veel zakelijke dingen kunnen we via dit kastje regelen. Ook is menig sociaal contact ontstaan via deze apparaatjes, over alle datingapps en de successen die daaruit voort zijn gevloeid nog maar te zwijgen. Een goede iPhone met abonnement is dan ook iets wat zeer aan te raden is. Ga voor een telefoon van het beste merk wat er is en met een abonnement met genoeg data om al je zaken op te kunnen doen die je wilt. Een smartphone is anno vandaag de dag geen luxe meer, maar een basisbehoefte. Hierin investeren is een investering in je effectiviteit en productiviteit.  

Lekker gezond 

Een tweede waar je nooit op moet gaan bezuinigen, is je gezondheid. Kies niet voor ongezond voedsel omdat gezond eten duur is. Ga dan op zoek naar goedkopere alternatieven voor deze gezonde producten, wissel bijvoorbeeld van supermarkt of kies bewust voor groentes in het seizoen. Ook wanneer je heel druk bent en je van jezelf weet dat je zonder gezonde maaltijdbox niet gaat koken, dan is het slim om deze toch te blijven houden. Ongeacht de hogere kosten die deze met zich meebrengt. Door voor gezonde zaken te kiezen op de korte termijn, bespaar je op zorgkosten voor de langere termijn. Ook sporten is een voorbeeld van iets waar je niet op moet besparen, net als het mijden van zorg in verband met het eigen risico. Liever iets kleins oplossen, dan dat je voor iets groots veel langer uit de running bent.  

Als laatste is het goed om ook niet te besparen op zaken waar je daadwerkelijk gelukkiger van wordt, zaken waar je echt even van tot rust komt. Dus die massage die je iedere maand neemt, houd die erin en pas eventueel de frequentie aan wanneer de kosten echt te hoog worden. Maar gun jezelf af en toe ook wat me-time, een investering in je mentale welzijn die zich later hoe dan ook uitbetaald. Dus besparen is goed, maar zeker niet ten koste van alles. Kies de zaken bewust waar jij gelukkig van wordt en kies altijd voor je gezondheid. Want wanneer die basis staat, kun je van daaruit zeer productief zijn. En voor die laatste is een goede smartphone tegenwoordig een essentiële voorwaarde. 


No Comments Yet

Comments are closed

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.