Hoe gaan vrouwen om met een tekort aan geld?

Te weinig geld, we hebben er allemaal wel eens last van. Iets te wild geshopt en je hebt nog een stuk maand over aan het eind van je salaris.

Geen groot probleem, een kwestie van even de broekriem aantrekken tot het volgende salaris wordt gestort. Maar wat als de geldproblemen structureler zijn? Hoe pakken wij vrouwen dat dan aan? Net als alles is ook dit onderzocht.

Vrouwen hebben vaker financiële zorgen

Over het algemeen valt te zeggen dat wij onze financiële beslissingen meer uit emotie nemen. Hoe verrassend! We zijn sterker op korte termijn oplossingen gefocust en hebben vaker financiële zorgen. 51% van de vrouwen heeft het soms financieel moeilijk en 20% heeft het echt structureel moeilijk om rond te komen. Hoe pakken wij deze problemen aan?

Bezuinigen heeft de voorkeur

Het grootste deel probeert te besparen op de dagelijkse uitgaven, 83% om precies te zijn. Dat kan zijn door boodschappen te doen bij goedkopere supermarkten, beter op aanbiedingen te letten, maar ook door minder uit te geven aan luxeartikelen. Bijvoorbeeld door niet een dure nieuwe telefoon te nemen, maar een goedkope sim only aanbieding te zoeken. Ook wordt er bezuinigd op uitjes en restaurantbezoek.

Meer werken en spullen verkopen

Naast besparen kiezen ook veel vrouwen ervoor om meer te gaan werken. Voor 38% is dat de oplossing. Ook het verkopen van spullen wordt vaak als een oplossing gezien. Voor 27% van de vrouwen is dat het antwoord op hun financiële problemen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat wij vrouwen het moeilijker vinden om over geldzorgen te praten. Het wordt meer als een taboe gezien dan door mannen. Nergens voor nodig, we hebben er allemaal wel eens last van toch? Heb jij wel eens geld te kort en hoe pak jij dit aan? Laat het weten in een reactie!

Meer weten? Hier vind je het onderzoek.


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.