Foto-Tutorial: Nagels Lakken

opi nagellak tutorialMooie, verzorgde nagels met een klein tintje ‘herfst’. In een foto-tutorial gaan wij stap voor stap laten zien hoe je de nagels mooi kunt lakken zodat we helemaal klaar zijn voor dit najaar!

Omdat wij allemaal druk zijn, is het lakken van de nagels vaak ‘even tussendoor’. In de trein, in de auto, net voor het slapen gaan of ’s morgens in alle haast,
voor veel vrouwen is het een heel bekend ritueel en helaas gaat het dan ook vaak mis – eigen ervaring ook overigens, haha.

Je stoot je net gelakte nagels per ongeluk tegen de tafel, je moet ineens heel nodig plassen na het lakken van de nagels en neemt vervolgens bij het openen van je knopen de helft van je lakje mee of je hebt ze net gelakt voor het slapengaan en hebt de volgende morgen ineens een onregelmatig reliëf in een paar nagels staan.

Allemaal hartstikke leuk, maar come on ladies.. Maak er gewoon even tijd voor, want dan blijft het ook veel beter zitten!

Stap 1: Reinigen van de nagels

Here we go! Allereerst is het belangrijk dat je nagels vetvrij zijn en vrij van restjes ‘oude’ nagellak. Hier gebruiken we dus gewoon een nagellak-remover voor.
Je dept een beetje nagellak-remover op het watje en gaat met dat watje vervolgens over iedere nagel totdat deze allemaal schoon zijn.

Als je nagels helemaal schoon zijn, dan kun je met een ‘bokkenpootje’ de nagelriemen nog naar achteren duwen mocht dat nodig zijn.

Stap 2: Base-coat

Nooit de kleur aanbrengen voordat je een base-coat hebt aangebracht.
Vooral met bepaalde kleuren, zoals rood, kan het verkleuringen op je nagels veroorzaken als je geen base-coat gebruikt.

Je brengt op iedere nagel 1 laagje base-coat aan en laat het drogen op de nagels.

base coatStap 3: Kleur aanbrengen!

Nu de kleur! Kies een kleur die je op de nagels wilt aanbrengen.
Persoonlijk heb ik een zwak voor nude-tinten, sand of lichtroze, daar maak je me blij mee. Zo af en toe heb ik een ‘uitschieter’ en doe ik een feller kleurtje op mijn nagels, maar ik houd van kleuren die altijd kunnen. Ik gebruik hier zelf de ‘a great opera-tunity’ van OPI en daar ben ik persoonlijk heel blij mee!

De kleur breng je eerst in een dun laagje aan en vervolgens laat je het goed drogen. Vervolgens herhaal je deze stap; de kleur breng je dus 2 keer aan!
Als de kleur helemaal heeft gedekt is het tijd voor de laatste stap.

nailpolish opikleur opiStap 4: Top-coat

Last but not least, de top-coat! Om je mooie gelakte nagels extra te beschermen tegen stoten, is het belangrijk om een extra beschermlaag aan te brengen d.m.v. een top-coat. Buiten dat een top-coat beschermt geeft het ook vaak een mooie glans!

top coatend results opiEn het eindresultaat! 🙂

Gun jezelf dat ‘me-time’ momentje even. Als je de tijd neemt en het met liefde doet blijft het echt veel mooier zitten. Het hoeft absoluut geen uur te duren, maar tijdens het tv-kijken kun je makkelijk de nagels doen. Wil je je nagels meer laten stralen? Laat je handen & nagels nog meer stralen met deze producten van het Kruidvat!

Good luck dames! 🙂


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.