Foto-Tutorial: Wenkbrauwen Verven

wenkbrauw tutorial

¨Echt een taak voor de schoonheidsspecialiste¨, zou je denken, maar tegenwoordig zijn wij vrouwen zelf ook heel handig. Wenkbrauwen verven is helemaal niet moeilijk, maar vergt wel wat geduld en precisie. Wij laten het zien aan de hand van een foto-tutorial.

Allereerst is het belangrijk dat je de wenkbrauwen al in de juiste vorm hebt gemodelleerd d.m.v. epileren. Dit is belangrijk omdat je niet op de huid moet verven, want de huid kan namelijk ook meekleuren tijdens het verfproces.

Bij iedere drogist verkopen ze pakketjes om thuis aan de slag te gaan met het verven van de wimpers of de wenkbrauwen, en wij zijn met het merk Swiss Opar aan de slag gegaan!

Stap 1: Reinigen

Reinig de wenkbrauwen én de huid rondom de wenkbrauwen goed.
Het reinigen kun je doen middels een lotion, milk of micellair water (zie eerder blog).

Stap 2: Het verfproces

swiss verf brown

stap 2 swiss opar verf brown tutorial eyebrow vrouwenstyle

Het pakketje bevat een flesje met een vloeistof (stap 1) en een tube met een crèmesubstantie (stap 2).

We starten met stap 1: Je pakt een wattenstaafje en drenkt deze in het flesje met de vloeistof.
Als je dat gedaan hebt ga je met het wattenstaafje met vloeistof over de haartjes die je wilt verven. Zorg dat de wenkbrauwhaartjes goed nat zijn met vloeistof.

Vervolgens gaan we verder met stap 2: Neem de tube met de crème en doe een klein beetje van de crème op hetzelfde wattenstaafje waarmee je zojuist de vloeistof hebt aangebracht. Je ziet dan dat de doorzichtige crème een kleur aanneemt – bruin of zwart afhankelijk van de kleur die je gekozen hebt.

Met de crème ga je vervolgens over de haartjes die je net met de vloeistof hebt behandeld. Als je de wenkbrauw helemaal naar verwachting hebt ‘ingekleurd’ laat je de substantie even 6 min intrekken.

brown swiss opar

Stap 3: Inwerktijd en nabehandeling

De inwerktijd is per persoon en per haarkleur uiteraard verschillend.
Houd in principe de standaardtijd aan (6 min.) en haal daarna de substantie met een vochtig wattenschijfje van je wenkbrauwen af.
Check vervolgens even of het resultaat geworden is zoals je had gehoopt en herhaal anders de behandeling totdat het juiste resultaat is behaald.

Na het verven zul je ongeveer om de 2-3 weken de behandeling moeten herhalen om het juiste resultaat tevens te behouden. Succes ladies!

 

 

 

 


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.