Saoto soep bij Warung Jawa op Curaçao!

Saoto soep bij Warung Jawa op Curaçao!

Warung Jawa Curaçao

Genieten van de Surinaams-Javaanse keuken, dat kan bij Warung Jawa op Curaçao. Wij hebben de kaart al meerdere malen getest en nemen jullie vandaag mee voor een overheerlijke saoto soep.

Op Curaçao kom je niks te kort op het gebied van eten. Per toeval ontdekten wij tijdens een stukje rijden de Surinamer Warung Jawa, waar ze de lekkerste verse gerechten hebben.

Op het eiland zijn er nog een aantal Surinaamse tentjes te vinden, maar de saoto soep vind ik persoonlijk bij Warung Jawa het lekkerst. Een saoto soep heb je al tussen de Naf 9,00 en de Naf 15,00, en kun je ervoor kiezen of je er wel of geen rijst bij wilt eten.

saoto soep Warung Jawa

Hierboven zien we de saoto soep met ei en rijst, en petjil (gestoomde groenten met saté saus).

Alles wordt iedere dag vers gemaakt en ze hebben het dan ook vaak erg druk. Aan het einde van de dag zijn veel gerechtjes regelmatig uitverkocht omdat het zo hard gaat!

Het is een klein restaurant waar je niet binnen kunt eten, maar waar je buiten overdekt kunt eten. Het enige nadeel van buiten zitten, is dat er veel muggen buiten zijn en je er dan ook rekening mee moet houden dat je je goed insmeert tegen de muggen. Niks is vervelender dan lek gestoken worden tijdens een lekkere maaltijd!

Het personeel is ontzettend vriendelijk, en er hangt altijd een hele fijne, relaxte, maar vooral ongedwongen sfeer. Het is een plek waar je dan ook niet heel chique gekleed heen hoeft te gaan, maar lekker vanuit het strand in je korte broek kunt ‘crashen’ voor een goed bord eten.

Warung Jawa Curaçao Menu

Hierboven vind je een kleine greep uit de kaart met een aantal heerlijke gerechten.

Warung Jawa sfeer

Een kleine sfeerimpressie van de buitenplaats waar je eet bij Warung Jawa.

Gerelateerd:


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.