Welke ring kies je in 2021? Enkele trends op een rij!

Welke ring kies je in 2021? Wij hebben enkele opmerkelijke en interessante trends voor je op een rij gezet.

Welke ring kies je in 2021 trends

In 2021 zijn er verschillende trends op het gebied van ringen te zien. Hieronder hebben wij er 4 voor je verzameld. Welke ringentrends spreken jou aan?

TikTok

Tijden veranderen, want had jij ooit gedacht dat de belangrijkste trend voor ringen over zou waaien vanaf TikTok? Het is overigens geen subtiele trend, want de ringen zijn oversized en bedekt met diverse soorten stenen. Ze doen wel denken aan de trend van de jaren 90 van de vorige eeuw, toen het ook ging om groot en veelkleurig als het een ring betrof.

De (vaak) erg jonge dames dragen ook al meerdere ringen aan een vinger. Dit zogeheten stacking is ook een trend voor andere sieraden in 2021. Maar wellicht zou deze trend niet bij de juweliers zijn terechtgekomen zonder een paar uiterst bekende namen op Instagram: Bella Hadid en haar schoonzusje Dua Lipa experimenteren namelijk met deze stijl en dan kan natuurlijk niemand achterblijven die trends volgt.

Personaliseren

Een sieraad is vaak al een zeer persoonlijk statement en de ring is misschien daarbij wel het meest duidelijke symbool. Met een ring wordt vaak liefde of vriendschap bevestigd en dat is uiteraard in allerlei vormen mogelijk. De gladde gouden ring voor een huwelijk heeft nog niets van de vroegere charme verloren, maar er zijn ook talloze andere modellen bijgekomen met of zonder edelstenen.

Met een dergelijke ring is vaak ook een bijzondere gebeurtenis verbonden. Dat kan je met graveren duidelijk maken. Praktisch gezien is dat ook een groot voordeel, omdat een ring na verliezen herkenbaar blijft. Regelmatig lees je verhalen van ringen die na tientallen jaren weer terechtkomen dankzij een inscriptie. Nog steeds is het gebruikelijk om een datum en bijvoorbeeld initialen te laten graveren. Maar een ring graveren kan ook anders. Wat dacht je van de coördinaten van een plek die voor jou of jullie van groot belang is? Deze trend heeft zeker ook te maken met de succesvolle boeken van de onlangs overleden schrijfster Lucinda Riley. Haar serie over de Zeven Zussen werd wereldwijd een verkoophit.

Geboortestenen

Je ziet ze steeds vaker, ringen van diverse soort metaal voorzien van een geboortesteen. Iedere maand kent een bepaalde steen en als jij in die maand geboren bent, vormt dat je geboortesteen. Net als met je sterrenbeeld zegt de geboortesteen erg veel over je karakter, naar verluidt. Het mooie van deze trend is dat er ringen zijn in iedere prijsklasse. De stenen zijn in het algemeen niet bijzonder prijzig, zodat het metaal waarin deze zijn gevat, bepaalt wat je ervoor moet betalen. Het is een leuk cadeau voor een verjaardag vanwege het persoonlijke tintje, maar kan ook gewoon bij vriendschap worden gegeven.

More is more

Het jaar 2021 staat voor more is more als het om sieradentrends gaat. Dat betreft niet alleen de grootte van de ringen die je draagt, maar zeker ook het aantal. Een tiental (kleine) ringen aan een hand is helemaal in het kader van deze trend. Uiteraard mogen het dan ook nog eens verschillende soorten ringen zijn. Dus plunder maar snel je juwelenkistje en draag alles wat je hebt. Het is daarbij ook een zeer goed excuus om eens te gaan shoppen naar wat nieuwe ringen.

Welke ring kies je in 2021 trends


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.